Facebook

2 Ekim 2014 Perşembe

Kararı Sizler Verin - Güner Yiğitbaşı

Kararı Sizler Verin - Güner Yiğitbaşı
Tayyip Bey her konuşmasında bizi şaşırtmaya devam ediyor.

Son konuşmalarından birinde, ülkemizdeki zorunlu din dersini onaylamayan bir karar veren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararını eleştiriyor ve bu kararın yanlış olduğunu savunuyor.

Bununla da yetinmiyor ve cevher yumurtlayarak, zorunlu din dersi giderse, onun bırakacağı boşluğu, uyuşturucunun, şiddetin, terörün ve ırkçılığın dolduracağını iddia ediyor. Yani, çocuklara zorla İslam dinini öğretmezseniz, çocuklarınız uyuşturucuya alışır, şiddete ve teröre yönelir, ırkçı olur demek istiyor.

Bize göre, bütün dinler gibi, İslam dini de insanların ahlaklı ve dürüst olmalarını, yalan söylememelerini, insanlara saygılı olmalarını ve sevmelerini, kendi sağlıklarına dikkat etmelerini,bu fani dünyada kefenin de cebi olmadığı için, maneviyatın maddiyattan daha üstün tutulmasını arzu eder ve ister. Bunlar, aynı zamanda ahlak kurallarıdır ve bu kurallar, çocuklarımıza okuldaki zorunlu din derslerine gerek kalmadan analar ve babalar tarafından da pekala öğretilebilir.

Çok söylenen doğru bir laf vardır, “paranın dini ve imanı yoktur” şeklinde. Kim paraya, maddiyata ve ranta önem veriyor ve ölmeyecekmiş gibi, gözünü hırs bürüyerek, hem de yasal olmayan yollardan olduğundan fazla para ve mülk sahibi olmak itiyorsa ve de oluyorsa, paranın dini ve imanı yoktur özdeyişinden hareketle, o kişide din ve iman aranmaz.

Hem Müslüman, hem de laik olunmaz diyenlere biz de diyoruz ki, bir mal ve hizmet üreterek satan büyük sanayicilerle, üretilen malları alıp satarak para kazanan büyük tüccarlar dışında, önlenemez bir şekilde ve kısa sürede makul düzeyin çok üzerinde kazancıyla uyumlu olmayan orantısız bir şekilde, mal ve mülk ve para sahibi olarak zenginleşen kişilerde, aldığı din eğitimi ne olursa olsun, gerçek anlamda  din ve iman olamaz. İşin içine para hırsı ve para girdiğinde, din ve iman kaybolur.

Ülkemizde polis kayıtlarına ve magazin basınının arşivlerine baktığımızda, aldığı din eğitimi ne olursa olsun, uyuşturucu kullananların, genellikle, tahsilsiz olmalarına rağmen, ucuz ve kısa yoldan şöhret ve para sahibi olan sonradan görmelerin arasından çıktığını görürsünüz.

Bize göre, ailesinden aldığı iyi terbiye ile ahlaken mazbut yetişen bir çocuk, zorunlu din dersi okumasa da, uyuşturucu müptelası, şiddet ve terör yanlısı ve ırkçı olamaz.

Bugün yeryüzünde ırk, din ve mezhep farklılığı gözeterek gözünü kırpmadan, büyük ve çocuk demeden masum insanları  vahşice öldüren şiddet yanlısı terör örgütü mensubu kişilerin, bu cinayetleri İslam adına işledikleri ve hepsinin zorunlu din eğitiminden geçen insanlar olduğu unutulmamalıdır.

Gezi Parkı eylemleri sırasında, polisin orantısız güç kullanması nedeniyle, bazı eylemcilerin sığınmak zorunda kaldıkları Dolmabahçe Camisinde içki içmemiş olmalarına rağmen, bu eylemci gençleri toplum nezdinde itibarsızlaştırmak amacıyla, cami içinde içki içmekle suçlayan ve bu suçlamalarını kanıtlamak için, cami müezzinini yalan söylemeye teşvik eden ve bunda başarılı olamaması üzerine, yalan tanıklık yapmayan cami müezzinini ödüllendireceğine görevinden alan ve sürgüne gönderen, yine gezi parkı eylemleri sırasında, eylemcileri itibarsızlaştırmak için, meydanlarda “ Kabataşta benim türbanlı bacıma saldırdılar, dövdüler yerlerde sürüklediler, üzerine işediler” diye yaygara yaparak kamuoyunu aldatmaya çalışan ve daha sonra, elde edilen kamera  görüntüleriyle bu iddialarının yalan olduğu anlaşılan, hepinizce malum olan o kişinin, zorunlu din dersi aldığı gibi, bununla da yetinmeyerek devam ettiği İmam Hatip Okulunda ileri seviyede din eğitimi aldığı ve İmam Hatip Okulunu bitirerek resmen din adamı olduğu  dikkate alındığında, bu kişinin, “zorunlu din eğitimi kaldırılırsa, uyuşturucu, şiddet, terör ve ırkçılık gelir” safsatasına inanmak mümkün olabilir mi?

Kararı sizler verin değerli okurlar.

1/Ekim/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

0 yorum:

Yorum Gönder