Facebook

8 Mart 2013 Cuma

RİSALE-İ NURDAN GAYBİ NOTLAR

·         1946’dan 50 sene sonra gelecek nesil din ve ahlak yönünden çöküntüye uğraması ve yüzde doksanı nefs-i emmareye tabi olmasıyla millet ve vatanı anarşiye sevk edecek. O zaman o insanlar gayet şiddetli bir istibdattan başka zapt altına alınamaz.


·         Avrupa'nın pençelerini açtığı bir zamanda onlara önem vermeyip milliyetçilik fikriyle doğu illerindeki Kürtlere veya güney tarafındaki Araplara karşı düşmanlık besleyip cephe almak çok zararlı ve tehlikeli olacak.


·         Zındıka cereyanı Alevileri Sünniler aleyhinde kışkırtarak ezmek için kullanacak. Sünnileri mağlup ettikten sonra o aleti de kırıp atacak.


·   Süfyan münafıkların başına geçecek ve İslam ülkelerinin çekişmesinden yararlanarak  az bir kuvvetle İslam Alemini ele geçirir. Deccal dinsizliğin başına geçerek insanların bölünmüşlüğünden yararlanarak az bir kuvvetle insanlık alemini hercümerc eder.


·       Biri Alem-i İslamın Türkiye’ye düşmanlığını körükleyip İslam Birliğini engelleyen bir cereyan, diğeri kaos ve anarşiye mağlup olarak parçalanmasına yol açan iki cereyana karşı Türk Milleti İslama sarılıp Kur’an hakikatlerini medeniyet terbiyesi yerine esas tutarak karşı koyacak ve onları durduracak.


·         Hariçten kafirin, içerden mürtedin saldırısına karşı topuz lazım olacaktır. 

·         O zamanda karanlıkları dağıtacak zatlar Hz. Mehdi’nin şakirtleri olabilir.


·         İslam Alemi tam uyanacak. Yeni Dünya denilen Amerika’da  kurulacak yeni bir devlet İsa’nın gerçek dinine dönecek ve İslam Birliği ile ittifak edecektir. İncil’in Kur’ana tabi olmasıyla o iki cereyana karşı dayanıp galip gelecek. İseviler Kur’an ehli ile ittifak edip ortak düşmanları olan dinsizliğin saldırısına karşı dayanacaklar.


·         Almanya, Japonya, Hindistan, Pakistan, Amerika ve İslam Alemi beraber olarak mutlak küfre karşı vuracaklar.


·         Türk ordusu elindeki kılıncı ayağına vurdurmaz. Yani ülke içinde kendi vatandaşlarına karşı yada islam ülkelerine karşı kullanmaz. Doğu ve güneye karşı kullanmaz. Kürtlere ve Araplara karşı kullanmaz. Düşmanına vurdurur. Kılıncını Kur’ana hizmetkar eder. Ağlayan İslam Alemini güldürür. 

·         İmanlı cesaret sırrı doğuda inkişaf ettiği bir zaman o milletin ordusuna hiçbir ordu karşı koyamayacak, doğuda Rus'u teslim alırlar.


·         Rusya Kur’an ile İslam Alemiyle barışacak veya tabi olacak. İslam Alemine kılınç çekemeyecek.


·         Kafkas ve Türkistan Rus’a karşı tam bağımsızlığını savaş sonucunda kazanacaktır. Hürriyet Rusyayı paramparça edecektir. Rusya büzüşecek ve küçülecektir.


·         Kürtler islam milliyetini esas alarak islam birliğine sebep olacaklar.Böyle Kürtler bölücü bir unsur değil, bilakis İslam Birliğine sebep olacaklar. Kürt sorunu İslam Birliği kuruluncaya kadar devam edecek. Kürt sorunu ancak islam birliği içinde çözümlenecek.


·         Suriye ile Türkiye birleşmek zorunda kalacaklar.


·         Kahraman ordu ve dindar millet ruhundaki iman nuru ile hakikat-ı hali anlayacak ve  o kumandanın tahribatını tamir edecek. Bir tamir dönemi gelecek.


·         Süfyaniyetin dört devresi vardır. Üç devresi istibdattır. Son döneminde vaziyeti muhafaza etmeye çalışır.


·        En sonda dehşetli bir hatiat olacak. Bu hatiatten kendilerini kurtarmak için bütün fenalıkları baştakine verecekler.


·         Cenab-ı Hak bin seneden beri Kur’an hizmetinde bayraktar yaptığı Türk ordusunu ve milletini geçici arızalarla inşaallah perişan etmez.  Yine o nuru ışıklandırır, vazifesine devam ettirir.


·         Bu tayyareler bir gün islamiyete büyük bir hizmet edecekler.


·         İla-yı kelimetullahın bayrağı olan Ayyıldızlı bayrak yeniden yükselecek.


·         Cumhuriyet hükümeti tarafsızlık prensibini dinsizlik tarafına değil, dindarlık tarafına temayül ettirecek.


·         Gelecek yakın bir zamanda bu vatan, bu millet ve bu memleketteki hükümet, İslam Alemine ve dünyaya karşı gayet şiddetle Risale-i Nur gibi eserlere muhtaç olacak. Varlığını, şerefini, tarihi mefahirini onun ibraziyle gösterecektir.


·         Bizim siyasete bakmamıza kesin mecburiyet olduğu zaman vazifemiz; siyaseti dine alet ve dost yapmaktır. Yani siyaset ile dine hizmet etmektir. Böylelikle İslam dünyasının kardeşliği Türkiyeye kazandırılacaktır.


·         Bir zaman onlar Risale-i Nuru resmen yayınlamaya mecbur olacaklardır. Radyo diliyle çeşitli dillerde okunacak ve Yeryüzünü geniş bir Nur dersanesine çevirecektir.


·         Küfür yıkılmıştır. İçi boş bir ağaç gibi gövdesini muhfaza  ediyor. En ufak bir rüzgarın esmesinden yıkılacaktır.


·         Onlar şeriatı kaldırmak istiyorlar. Şerit incelir ama kopmaz. Allah bir koruyucusunu gönderir. Yeniden İslamiyeti canlandırır.


·         Risale-i Nur talebelerinin hizmeti neticesinde mutlaka Türkiye’de dine hizmet edecek bir idare iş başına gelecektir.


·         Hürriyetçiler mutlak istibdadı kaldırıp tam bir islami hürriyete vesile olacaklar.


·         Avrupa hayranlığı meşru olmadığı için en sonunda akıbeti ve mükafatı Avrupa’nın gaddarane düşmanlığı olacak.


·         Bu ülkedeki siyasetçiler eskiden batıya verilen siyasi ve manevi rüşvetin belki on mislini ileride İslam Cumhuriyetleri Birliğini kuracak İslam ülkelerine bu devlet ve milletin selameti için verecektir.


·        Al-i beytten Muhammed Mehdi isminde nurani bir zat Süfyanın manevi şahsiyeti olan münafık cereyanı öldürüp dağıtacaktır.


·         Ankara ileride daha önce hilafet merkezi olan İstanbul’un vazifesini görecek.


·         Ayasofya camiye çevrilecek. Bu da mason zincirinin kırıldığının alameti olacak.


·         Mehdi ahirzamanın en büyük fesadı zamanında gelecek ve Al-i beytten olacak.


·         Büyük olaylar Al-i beyt içindeki mukaddes kuvveti uyandıracak. Mehdi başına geçip insanlığı hak ve hakikate sevk edecek.


·         Mehdi’nin nurani cemiyeti, Süfyan komitesini öldürüp dağıtacak. Süfyan komitesinin tahribatçı bidakar rejimini tamir edecek. 

·         Hz. Ali ve Gavs-ı Azam Abdülkadir Geylani; Mehdi’nin makamını Risale-i Nurun manevi şahsiyeti içinde görmüşlerdir. O zat bu daireden çıkacak ve Nur dairesini genişletecektir.


·         Mehdi’nin ömrü kısa olacaktır. Bediüzzaman ondan bir asır önce gelerek  ona zemin hazırlamıştır. Mehdi Risale-i Nuru bir program olarak yayınlayacak ve uygulayacaktır. Bununla en önemli görev olan iman hakikatlerini dünyaya ilan ve yayma görevini tam olarak yapmış olacaktır.


·         Mehdi İslam Birliğini kuracak ve hilafeti canlandıracaktır. Milyonlarca askerden oluşan ordulara komuta edecektir.


·         İsevi ruhanileriyle ittifak edecektir. Siyaseti tam dindar İsevilere bırakıp yalnız İslamiyet hakikatlerini kanıtlama, yayma ve uygulamaya çalışacaktır.


·         İman, hayat ve şeriat denilen üç vazife birden Ahirzamanda Al-i beytin nurani cemiyetini temsil eden Mehdide ve cemaatinde toplanacak.


·         Cehcah denilen komutan Mehdi’den sonra gelecek ve onun yolunda yürüyecektir.  Cihangir olarak bütün ülkeleri yönetecektir. Herkes ona boyun eğecektir.


·         1950-1960 dönemi İslam aleminin yalancı fecir dönemidir.  


·         1980-1990 dönemi İslamın sadık fecir dönemidir. İslam güneşinin dünyayı aydınlatmasına engel olan perdeler açılmaya başlamıştır.


·         1990-2000 dönemi İslam Birliğine zorlayan olayların başladığı dönemdir. 1990 Körfez savaşı ile batılı güçlerin Ortadoğu’ya girmesiyle İslam ülkelerinin esaret altına alınması olan karanlık süreç başlamıştır. Ortadoğu karışacak, yabancı güçler Ortadoğuyu istila edecek. Sonuçta 2000’lerin ardındaki yıllarda Mehdinin şakirtleri olan Türk Ordusu ve milleti karanlıkları dağıtarak İslam Birliğini kuracaktır.


·         2000 ve ardındaki dönemde iki dünya savaşından daha büyük tahribat yapacak olan üçüncü dünya savaşı yaşanacaktır. Eğer acele bir kıyamet kopmazsa İslam Birliği kurulacaktır.


·         2000 yıllarının ardında nükleer bir savaş olacak. İnsanlık alemi iki dünya savaşından beter bir tahribata uğrayacak. Hristiyanlığa hizmet eden Batı uygarlığı çökecek. İslama hizmet eden Asya uygarlığı yükselecek. Dinsizliğin hücumu ve uluslararası terör dalgası karşısında İslam ve İseviler ittifak edecek.


·         Avrupa içinde bir İslam devleti çıkacak. Yeni dünya denilen yeni Amerika İseviliği esas alıp İslama destek verecek.


·         Yeryüzünde çarpışan taraflardan birisi Risale-i Nura ve İslamiyete taraftar olacak.


·         Türkler ve Araplar birleşecek. Düşmanların islam ülkeleri içine attıkları fesat tohumları kendi yüzlerine atılacak. Müslümanlar esaretten kurtulup insanlığın başına geçerek genel barışı sağlayacak.


·         2000 den sonraki dönem bilim dönemidir. Avrupa’nın yatay ve tedrici yükselişine karşılık İslam ülkeleri dikey bir yükseliş yaparak en yüksek teknolojiye erişecektir.


·         Hadis-i şerifte “İlim süreyya yıldızına çıkmış olsa müslümanlar ondan ilmi alacaklardır.” Yani İslam ülkeleri teknolojik olarak çok ilerleyip Ülker takım yıldızına ulaşacaktır.  


·         2010 yıllarından itibaren geniş daire Nur dairesi olacaktır.


·         Nur dairesi eskiden Osmanlı’nın hükmettiği bütün ülkeleri kaplayacaktır.


·         Mehdi Ahirzamanda hayatın geniş dairesinde gelir, Nur dairesini genişlettirir.


·         2025 lerden sonra Osmanlı döneminde bile ulaşılmamış parlak günler gelecektir.


·         Hz. Mehdi’nin İslam aleminin içine düşürüldüğü karanlıkları dağıtmasının ardından 2083 yılına kadar yeryüzünde İslam egemenliği devam eder. 2083 yılındaki büyük dünya savaşında iman ehli mağlup olur. İslamın açık hizmet dönemi sona erer. Müslümanların gizlenme dönemi başlar.


·         Hadis-i şerife göre: Habeşliler Kabeyi yıkacak. Din ortaya çıktığı yerden kaybolacak.


·         İman ve salih amel taifesinin son zamanları: 2117 - 2122 - 2152 tarihleri..

Gaybi Haberler

2 yorum:

  1. Bu notları yazmışsın ama hiçbir kaynak ğöstermemissin. Neye dayanarak bu ları söylemişsin.

    YanıtlaSil
  2. İnsan kaynak da yazmaz mı ya..! Pek çok cümleyi kendin yorumlamışsın.. O yorumldığın cümlelerin kaynağını da yazsna risale-i nudan...

    YanıtlaSil