Facebook

6 Mart 2013 Çarşamba

HACI MUSTAFA ÖZBAĞ



 Bu bölüm, Mevlevî dergahı şeyhlerinden Bayındırlı Hacı Mustafa ÖZBAĞ efendinin, 02 Haziran 2007 ile 11 Ağustos 2007 tarihleri arasında Karabaş-i Veli Tekkesinde cumartesi akşamları yapmış olduğu sohbetlerden derlenen konuşma metinlerinden iktibas edilmiştir. 


Sohbetin bu hadis-i Şerif’le ilgili bir başka bölümü de şöyledir: 
[Enteresan hadis: “Ben-i Abbas’ın değirmeni döndüğü zaman, bayrak sahipleri atlarını”, hadisleri iyi dinleyin, bu hadisleri açıklıcaz tekrar yerli yerine koycaz, “bayrak sahipleri atlarını Şam’da zeytin ağaçlarının arasında bağladığı zaman ve bu ordu ile Allah’ın ezhep ve ailesini yok ettiği zaman, onlardan kaçacak, saklanacak kimsenin kalmadığı zaman, Caferiler ve Abbasiler düştüğünde ciğer yiyen oğulların, yani süfyanın Şam minberine oturduğunda berberi kavmi de Şam’a geldiği zaman işte bu Mehdi’nin çıkış alametidir”. Hadis Naim bin Kabban Hammad nakletmiş. Şimdi tekrar, tek tek, madde madde iyi dinleyin. Madde madde yorumlucaz. 

Ben-i Abbas değirmeni döndüğü zaman: Hz. Abbas Mekke’den Medine’ye hicret etmedi. Mekke’deki işi faizle iştigal etmekti, yani para satardı ve Resulullah sallallahu aleyhi ve selem hazretleri, onun Mekke’de para satmasını, faizcilik yapmasını men etmedi. Ne zaman Mekke fetholdu, Mekke’de İslam tecelli etti, İslam hukuku tecelli etti, Allah Resulu hutbeye çıktı: “İlk kaldırdığım faiz, amcam Abbas’ın faizleridir” dedi ve “ Faizi bugün aldım ayağımın altına ezdim, çiğnedim.” dedi.

 Demek ki, gün gelecek Abbas’ın değirmeni döncek. Yani, faiz meşru hale gelcek. Faiz meşru hale gelcek, şimdi bütün dünya üzerinde faiz meşru hale geldi mi? Geldi. Elektriği ödemeyen faiz öder, telefonu geç yatır faiz öder, doğalgazı geç yatır faiz öder, doğru mu? Doğru. Vergi dairesine vergini geç yatırırsan faiz ödersin. Herhangi bir şeyi geç yatır, faiz ödersin. Şimdi büyük işletmeler, büyük firmalar herhangi bir ödemeyi veya herhangi bir parayı geç ödediğinde faiz alıyor mu? Alıyor. Meşru hale geldi mi? Geldi. Demek ki, Ben-i Abbas’ın değirmeni dönmeye başlamış. Bu göründü mü bütün Ümmeti Muhammedin içersinde? Görüldü. Bu zaten görünen bir şeydi, koyduk kenara. 

“Şam’da zeytin ağaçlarına bağladığı zaman ve bu ordu ile” demek ki, Şam bölgesi şu; şimdiki Şam değil, Dimeşk değil. Onun adı Dimeşk’tir. Şam dendiğinde Irak, Suriye’nin büyük bir kısmı, Irak’ın büyük bir kısmı, İran’ın bir kısmı, Türkiye’nin de doğu ve güneydoğu komple, doğunun bir kısmı hatta Konya’ya kadar coğrafik olarak eski dilde Şam bölgesidir

Demek ki Şam’a, zeytin ağaçlarının dibine bayrak sahipleri atlarını bağlıcak. O bildiğimiz beygir değil bunlar. Bayrak sahibi deyince devlet akla gelir. Eski dilde devletlerin bayrakları olur. Şuanda da devletlerin bayrakları var. Demek ki Şam bölgesine, zeytin ağaçlarının dibine herkes savaş araçlarını, askerlerini dolduracak, bağlıcak. Şam bölgesine askerler gelcek, yığılcak askerler


Şimdi yığıntı yapılıyor mu askerler? Nereye gidiyor askerler? Şam bölgesine gidiyor. Ve Şam bölgesinde bir yığılma var mı? Var. Ondan önce Şam bölgesini bombaladılar, başkaları da geldi oraya oturdu mu? Amerika geldi oturdu mu? Geldi oturdu. 

Hadisi şerife bak, diyor ki: “Şam bölgesine, ağaçların dibine bayrak sahipleri gelip oturduğu zaman.” Bayrak sahipleri gidiyor şimdi oraya ve ortadoğuya, ortadoğuya komple, bütün dünya devletleri asker yığıyor. Görüntülü veya görüntüsüz. (.. )İsrail de oraya asker yığıyor, Amerika da asker yığıyor, İngiltere de asker yığıyor, Avrupa devletleri de asker yığıyor. Burdaki illaki asker resmi asker olması şart değil. Orda gizli ajanları var, gizli örgütleri var.(..) . 

Hadisi şerifin sonunu dinleyin bakın: “Ordaki ordu ile ezhep ve ailesini yok ettiği zaman. (..)Ya bu o Irak’taki kimseye ait, Irak devlet başkanına ait, ya da Suriye devlet başkanına ait bu. Ya da Şam şuan ki Dimeşk’in başında bulunan. Burda “ezhep ve ailesi” diyor, ezhep burda ne? Hafız Esad! 

Yakındır. Suriye’de de bir karışıklık olup, Suriye’de devleti idare edenlerin kaççak yer arayıp ve onların enselendiği, yakalanıp öldürülceği zaman. Hedef Suriye’dir ve ordaki o insanlar. Irak’ta mesele bitti, ve orda hedefte Suriye var, ardından ne var? 


Ardından Caferiler var, yani İran var, farisiler var. Ve ordaki kim var? Abbasiler var, yani Abbasi dediği Sünniler, ordaki Abbasi imparatorluğundan kalan kalıntılar. Onlar da düştüğü zaman, yani orda o kadar hercü merc olcak ki, orda kimin kimi öldürdüğü belli olmacak, orda kimin haklı kimin haksız olduğu belli olmucak. 


İran, Suriye, Irak, Lübnan kan gölü olcak. Türkiye’nin güneydoğusu da buna dahil. O hercü mercü yaşıcak orası. O hercü mercü tadçak. O oluk oluk kanları izlicek insanlar. Hala da izlemiyor musunuz?] 

16 HAZİRAN 2007
SÜFYANIN TANIMI ve ÖZELLİKLERİ

Allah bizi affetsin,  gelecekle alakalı 2 tane hadisi şerif vardı da  önümüzdeki  haftaya  bırakayım birisini.  Şu  çok  önemli:  “Süfyani  Küfe  ve  Bağdat’a girdikten sonra.” Hani süfyaniye devam ediyoz ya, geçen haftadan sohbete devam edenler var, konuya devam ediyoz: “Süfyani Küfe ve Bağdata girdikten sonra ordularını etrafa gönderir.” 


Süfyani şu anda Küfe ve Bağdat’a oturdu mu? Oturdu. Ve diyor ki ordularını gönderir. Nereye göndercek?  “Horasan  toprağındaki  Mevaraünnehirden  başında  emevi  soyundan  birisinin bulunduğu bir fırka Süfyaninin ordusuna katılır.”  Demek ki Süfyani ordularını önce etrafa göndercek. Süfyani  geldi şimdi Küfeye Bağdat’a yerleşti,  Küfeye ve Bağdat’a,  yani  Irak’a yerleşti. Şimdi ordan yayılcak. Yayılcak olduğu yer birincisi Suriye. Suriye’den önce Türkiye ve Suriye.  İkisi  beraber. Türkiye’nin güneydoğusu ve doğusu, Suriye ile bitişik olan kenar, öbür taraftan İran.  O bölgeye  ordularını  göndercek.  


Dikkat  edin.  O bölgenin  etrafındaki devletlere, etrafındaki yerlere ordularını göndercek. Şuanda göndermiş vaziyette. Açıkça ifade ediyorum bunu. Duyan duysun, ne diyorlarsa desinler, ne yapıyorlarsa yapsınlar. PKK bir kürt hareketi değildir. Bir Süfyani güçtür. Süfyani bir güç. Ve o Türkiye’yi daha rahatsız etçek, o bölgeyi  rahatsız etçek, öbürkünlerle beraber birleşçekler. Suriye,  İran, Türkiye,  Irak’ın öbür tarafındaki ülkeler. O bölge kan gölüne döncek.  

Çünkü  Süfyan  ciğeryiyen,  Süfyan  kan  içen,  Süfyan  yakmaktan,  yıkmaktan,  bebe  katili olmaktan zevk  duyan.  Süfyan  Kur’an ve Sünnete,  dine karşıdır.  Süfyan masum insanları katleder,  öldürür. Çünkü Süfyan dinsizlerle beraberdir,  müşriktir,  dinsizdir.  Ve Berberilerle birleştiler.  Yani? Rumlarla,  Hıristiyanlarla birleştiler.  Bütün Hıristiyan ülkelerle birleştiler. Yahudilerle  birleştiler,  İslama  karşı.  Bütün  dünya  güçleri  İslama  karşı  birleştiler.  Nerde birleştiler?  Irak’ta  birleştiler,  Müslümanlara  karşı.  Herkes  zannetti  ki  Irak’taki  operasyon Irak’ta kalcak. O bir din savaşı,  din! 

Ve öyle bir savaş kopçak ki o bölgede! Öyle bi savaş kopçak ki, bunun altını yazın,  dersiniz ki bu adam söylemişti; öyle bombalar, öyle silahlar, öyle katliyamlar uygulancak ki, gökte uçan kuşlar dahi düşçek, pattanak, karadaki hayvanlar, yeşiller,  ne varsa katliyam etçekler,  perişan etçekler  ortalığı.  Kandan görünmücek ortalık, cesetten görünmücek ortalık. Süfyan ordularını o bölgede her yere göndercek. Katliam için göndercek ve katliam etçekler.  Şu anda katliam ediyorlar  zaten. 84’ten beri  katliam var,  bi süfyani bir hareket var. 


Ben siyasetçi değilim, ben hasbel kader dinini yaşamaya çalışan bir insanım.  Ben hadisi  şerifleri  alıyom,  mevcut resme oturtturmaya çalışıyom.  Başka bir  şey değilim.  Gayptan haber  veren bir  kimse de değilim.  Beni öyle tanımayın.  Kendi kendime diyorum ki, bu hareket bu noktaya gitçek. Gidiyor. Gidiyor, adım adım gidiyor. Bunun ilersi var. Yani sadece süfyanla alakalı kalmıcak.

Bunun ilersi ne? Fıratla alakalı hadisi şerif var,.
Fıratla alakalı hadisi şerif var, orda altın madeni çıkçak diyor. Altın madeni çıkınca ordada savaş olcak. O zaman savaşta herkes birbirini götürcek, savaşlar ardı ardına. Durmucak. Sakın o bölgede savaşın durcağına, barışın olcağına inanmayın. Kısa bir barış olcak. Çok kısa olcak ama. Yine katliamlar devam etçek.


 

0 yorum:

Yorum Gönder