Facebook

16 Mart 2013 Cumartesi

BU BLOG’UN AMACI NEDİR?


Bu blog’daki tüm veriler zaten internette yayınlanmış olan kaynaklardan derlenmiştir. Dolayısıyla yayınlarla ilgili sorumluluk yazarların kendilerine aittir.
Yaptığımız yorumlar mevcut kaynaklar üzerinde yapılan fikir yürütmelerinden ibarettir. Bu nedenle yorumların isabeti yada isabetsizliği kaynakların güvenilirliğine aittir.

Gayb konusunda temel inancımız “Gaybı Allah’tan başka kimse bilmez” kuralıdır. Peygamberimiz dahi gaybı bilmezdi. Allah ona vahiy yoluyla bildirdiği zaman O da öğrenir ve ümmetine bildirirdi. İslam evliyalarının gaybden verdiği haberler ise Peygamberimizin gölgesi altında Allah’ın onların kalplerine ihsan ettiği ilham ve feraset yoluyla olur.


Dünya bir imtihan meydanıdır. İyilik ve kötülüğün savaşında Allah’a teslim olan müslümanların taifesi bir takım nurani kuvvetlere sahip olduğu gibi, Allah’ın düşmanı olan karanlık tarafa da bir takım kuvvetler verilmiştir ki, iyilik ve kötülüğün savaşı sürebilsin.
Rahmani kuvvetlerin haberleri aydınlık ve yol göstericidir. Şeytani kuvvetlerin haberleri hak ile batıl karışık bir biçimdedir.

Hiç kimse Allahın gaybını kuşatamaz. Gaybi haber içeren yazıları anlamaya çalışmamız daima eksik ve yetersiz kalacaktır. Bu haberlerin doğru çıkıp çıkmadığı ve aslında ne denmek istendiği ancak olayların gerçekleşmesinden sonra anlaşılabilir.
Bu blog’da bir çok değişik görüşe dayanan gaybi haberler yayınlanmış olmasına rağmen maksat bu fikirlerin propagandasını yapmak değildir. Birbirinden farklı görüşleri bir platformda değerlendirmek ve bunların ortak noktalarını tespit ederek olabildiğince gerçeğe yakın bir tahminde bulunmaya çalışılmaktadır. Bunu yaparken amacım filanca kişi yada görüşü ispatlamaya ve haklı çıkarmaya çalışmak değildir.


Bu blogda hedefimiz genelde İslam aleminin, özelde ise Türkiye’nin gaybi geleceği hakkında mevcut verileri toplamak, sınıflandırmak, değerlendirmek ve bir takım sorulara cevap aramaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder