Facebook

22 Mart 2013 Cuma

BEDİÜZZAMAN: AYYILDIZLI BAYRAK YÜKSELECEK



 Ayyıldızlı bayrak yükselecek


Bediüzzaman 1921 yılında Lemeat adlı eserinin te’lifini tamamlandığı zaman, gökte hilal ile yıldız yan yana gelir.

Bunu görünce şu tefeülde bulunur: 

“İ’layı kelimetullah’ın bayrağı olan hilal yıldız teâli edecek (yücelecek) eski şevketini bulacak”  Badıllı, a.g.e. 1,679. 

Bu bayramda bu bayrağı takmak benim hakkımdır

Bediüzzaman hapishanede iken Cumhuriyet bayramı münasebetiyle Hapishane Müdürü Bediüzzaman'ın koğuşuna bayrak astırır. Belki de Bediüzzaman'ın Kürt olması sebebiyle tepki göstereceğini zanneder.  Bediüzzaman bilakis aşağıdaki mektubu Müdüre göndererek memnuniyetini belirtir.  

"Müdür Bey,
Size teşekkür ederim ki, Kurtuluş Bayramının bayrağını koğuşuma taktırdınız. Harekât-ı Milliyede İstanbul'da, İngiliz ve Yunan aleyhindeki Hutuvât-ı Sitte eserimi tab ve neşirle, belki bir fırka asker kadar hizmet ettiğimi Ankara bildi ki, Mustafa Kemal şifreyle iki defa beni Ankara'ya taltif için istedi. Hattâ demişti: "Bu kahraman hoca bize lâzımdır." Demek, benim bu bayramda bu bayrağı takmak hakkımdır."

Kürtler bölücü bir unsur değil, bilakis İslam Birliğine vesile olurlar

Bediüzzamanın sohbetlerinden aşağıdaki alıntılarda Kürtlerin bölücü bir unsur değil, islamiyet milliyetini esas alarak İslam birliğine vesile olacaklarını ifade ediyor. İslam Birliği içinde Türk, Arap ve Kürtler birleşecekler.

“Şarklı bir zat gelmişti. Üstadla kürtçe konuşmak istiyordu. Üstad, “kardeşim, türkçe konuş. Bunlardan saklayacak bir şeyimiz yoktur. Hem ben kürtçeyi unutmuşum.” dedi.
“Kürtler: İran’da, Suriye’de ve Türkiye’de vardırlar. Eğer onlar İslam milliyetini esas alarak kabul ederlerse, ittihad-ı islama (İslam Birliğine) sebep olacaklardır. Böylece onlar bölücü bir unsur değil, bilakis İttihad-ı İslama sebep olurlar.”  Muhsin Alev-Son Şahitler

Urfa Şehri Türk, Arap ve Kürtleri birleştirmeye vesile olacak

Urfa; Türk, Arap, Kürt gibi müslüman kardeşleri birleştirmeye vesile olacaktır.” Badıllı: 1692

Doğuda iman sırrı inkişaf ederse

Bu sohbet alıntısına göre: Doğuda iman sırrı inkişaf ederse benim hemşerilerim dediği şarklılar yani Kürtler dine büyük hizmet edecekler.  Yani Rus ordusu Türkiye'ye saldırdığı zaman şarklılar yada Bediüzzaman'ın hemşerileri Rus'u dahi teslim alacaklar.

“Benim bu zamandaki talebelerim, Eski Said’in talebelerinden daha fedakardırlar. Ne vakit bu sır şarkta inkişaf ederse, benim hemşehrilerim dine büyük hizmet ederler.” Badıllı: 1712

“Risale-i Nurla bu iman sırrı Şarkta inkişaf ederse, fıtri cesaret seciyesini taşıyan O MİLLETİN ORDUSUNA hiçbir ordu karşı koyamaz. Hatta Rus’u da teslim alırlar.” Son Şahitler-Badıllı

Bu münasebetle sonuç olarak diyoruz ki: 

Bediüzzaman: "Azâmetli bahtsız bir kıt’anın, şanlı tali’siz bir devletin, değerli sâhipsiz bir kavmin reçetesi; ittihad-ı İslâmdır" demiştir. Buradaki "değerli sahipsiz kavim" Kürtlerdir. Hastalığın reçetesi İslam Birliğidir.

Değerli kardeş Kürtler ! 

Şimdiye kadar ki kavga Türk olmayan Türklerle, Kürt olmayan Kürtlerin kavgasıydı. Ancak bu savaşta ölenler hep Türk ve Kürt çocuklarıydı.

Ayyıldızlı bayrak sizin de bayrağınızdır. İstiklal Harbi Türk ve Kürt birlikte kazanıldı. Türk ve Kürt birbirinden ayrıldığı anda ortada ne Türk ne de Kürt kalmayacaktır. Türk ve Kürt birleştiğinde bütün mazlum islam milletlerini de kurtaracaktır. 

Gaybi Haberler





0 yorum:

Yorum Gönder