Facebook

14 Mart 2013 Perşembe

SON PAPA KUYRUKLU YILDIZ GÖRÜNÜRKEN KAÇACAK



ISON kuyruklu yıldızı 2013 yılı Aralık ayında görünecek, son Papa Roma’dan kaçacak…

21 Aralık Kıyamet günü senaryosunun fos çıkmasının üzerinden henüz 2 ay geçmiş olmasına rağmen “Dünyanın sonu” tekrar tartışılan bir konu haline geliyor.  Maya takvimi ve Nibiru artık kıyamet günü tartışmalarının merkezinden uzaklaştı. Şimdi Vatikan, Nostradamus, Aziz Malaki ve ISON kuyruklu yıldızı dünyanın sonu tartışmalarında öne çıkmakta…

Papa 16. Benedict’in 28 Şubat tarihinde görevinden ayrılması Aziz Malaki ve Nostradamus’tan son papa kehanetlerini okumuş olanları alarma geçirdi. Kehanet yorumlarına göre: bundan sonraki Papa son olacak; çünkü “Hüküm Günü” bundan sonraki Papa görevine başladıktan sonra meydana gelecek.

Aziz Malaki 12. Yüzyılda yaşamış İrlanda’lı bir başpiskopostur. Şifacılık ve  gelecekten haber vermek gibi bazı olağanüstü güçlere sahip olduğu bildirilmiştir. 1139 tarihinde  Roma’da bulunduğu sırada bir vizyon görmüş ve 1143 tarihinde göreve gelen Papa 2. Celestine’den itibaren görevinden ayrılan Papa 16. Benedict’e kadar bütün Papaları kehanetinde belirtmiştir. Bazı yorumlara göre Papa 16. Benedict’ten sonra gelen Papa kıyamet gününden önce Vatikan’da oturacak olan son Papadır.

Nostradamus 16. Yüzyılda Fransa’da yaşamış bir Fransız astroloğu idi. Yazıları birçok kimseyi onun dünyanın sonunu görmüş olduğuna inanmaya sürükledi. Birçok yorumlara göre Nostradamus, 16. Benedict’ten sonraki Papanın Aralık ayında gökyüzünde iki güneşin göründüğü bir zamanda Roma’dan kaçacağını öngörmüştür. Tesadüf bu ya, bilim insanları ISON kuyruklu yıldızının gökyüzünde 2013 yılı Aralık ayında görüleceğini belirtmektedirler. ISON’un yörüngesi Kirch kuyruklu yıldızı, diğer adları olan Newton yada 1680 Büyük Kuyruklu Yıldızının yörüngesiyle çok benzerdir. Bu kuyruklu yıldız o kadar parlaktı ki, gün ışığında bile muazzam uzun kuyruğu ile görünebiliyordu. 

Son Papa seçildi

Katolik kilisesi 266. Papası, Arjantinli kardinal Jorge Mario Bergoglio oldu. Papa 16. Benediktus'un 28 Şubat'taki ani istifasının ardından yapılan seçimler iki günde sonuçlandı. 13 Mart 2013 tarihinde yapılan Papalık seçimlerinde Vatikan'daki Sistine Şapeli'nin bacasından beyaz duman tütmesi ile yeni Papanın seçildiği haber verildi. 115 kardinal, sadece beş tur oylama sonucunda "Habemus Papam" dedi.

1. Francis ismini seçen 76 yaşındaki Kardinal Jorge Mario Bergoglio, ilklerin Papası olacak. Zira Katolik Kilisesi'nin 1000 yılı aşkın süredir Avrupa dışından seçtiği ilk Papa. Bergoglio aynı zamanda ilk Latin Amerikalı Papa olacak.  1. Francis'in bir diğer özelliği de Cizvit, yani İsa'nın askerleri tarikatına üye ilk Papa olması. Bergoglio'nun makamı için seçtiği Francis ismi de bir ilk. Yüzyıllardır ilk kez bir Papa önceden kullanılmamış bir ismi seçiyor.

Bu arada yeni Papa’nın aldığı isim olan Francis / François / Françesko ismi de ilginç… Zira Nostradamus dörtlüklerinde bir Fransız Papa’dan bahsediyor. Her ne kadar bu Papa İtalyan kökenli bir Arjantin’li olmasına rağmen seçmiş olduğu isim Nostradamus’un bahsettiği  “French Pope” ile benzerlik gösteriyor.  Ayrıca Papalık seçimi öncesinde son Papa’nın siyahi olacağı öngörüsü şimdilik tutmamış görünüyor. 

0 yorum:

Yorum Gönder