Facebook

25 Nisan 2013 Perşembe

DEVLETLER KEHANETLERLE YÖNETİLMEZ


Gaybi haber kaynaklarını incelediğimizde bunların;
* bir kısım ayetlerin cifrî değerlerine göre yapılan istihraçlar,
* hadis-i şeriflerin gaybi haber, te’vil ve tabirleri,
* İslam evliyalarının nuranî keşif ve kerametleri,
* kahinlerin zulmani kehanetleri olduklarını görmekteyiz.

Bu gaybî haber kaynaklarının bir kısmı nuranî ve güvenilir olsa da bir kısmı zulmanî ve güvenilmezdir.

Blogumuzda her ne kadar bu kaynaklardan bulabildiğimiz tüm gaybi haberlere yer vermekte ve onları değerlendirmekte isek de temel ilkemiz “Gaybı Allah’tan başka kimse bilmez” kuralıdır. Hakiki gaybı Allah bilir ve gaybden ne kadarını bildirmişse biz o kadarını bilebiliriz.

Yazılarımızı okuyanları bu açıdan uyarmak ve onları yanlış yönlendirmekten kaçınmak isteriz. Evliyaullahın keşifleri bazı durumlarda aynen çıkmayabilir. Kader levhalarında evliyaullahın gördüğü  olaylar ya aynen zuhur eder, ya dua gelir ertelenir, ya daha hafif şekilde çıkabilir, ya da kullar daha fenasına müstehak olursa daha sert çıkabilir. Bu yüzden bu imtihan dünyasında kulların eylem ve davranışları, dua ve ibadetleri, ihlas ve samimiyeti her zaman çok önemlidir.

Devletimiz ulu bir devlettir. Bizce bu devlet Hazret-i Peygamberin kurduğu devletin maddi ve manevi verasetine haizdir. Zira Yavuz Sultan Selim Han ile kutsal emanetler ve hilafet Devlet-i Aliye’ye intikal etmiştir. Halen bu emanetler İstanbul’dadır. Ayrıca her ne kadar İngilizlerin baskısıyla Lozan’da verilen söz gereği kanunla Hilafet makamı kaldırılmışsa da hilafetin manası Türkiye Büyük Millet Meclisinin manevi şahsında mündemiçtir. Bu açıdan Türkiye, Peygamber Efendimizden intikal eden maddi ve manevi devlet hakikatine sahiptir. Peygamberin kurduğu devlet halen Türkiye olarak devam etmektedir. Bizim inancımız budur.

Devlet kehanetlerle yönetilmez. Biz düşmanın hakkımızda ne düşündüğünü ve şeytani ruhsal kanallarında bizim hakkımızda neler yansıtıldığını bilmek için onları buraya derç ediyoruz. Diğer yandan nurani kaynaklarımızın her biri bizim için önemli ise de yine de her gaybi haberin sağlam maddi ayaklara oturtulması gerekir. Sadece gaybi haberlerin muğlaklığına sığınmak akla aykırı hareket etmektir. Maneviyatı, sağlam bir maddiyata dayandıran devletler uzun ömürlü olur.

Allah izin verirse bu devlet-i İslamiye son bir kez daha dünyaya hakim olacaktır. Gerçek islamiyeti ve insanlığı dünyaya gösterecektir. Bu dönem ne kadar sürerse sürsün, insanlığın şimdiye kadar gördüğü en parlak dönemlerden birisi olacaktır. Dünyada son defa maddi-manevi bir cennet yaşanacaktır.

Ondan sonra “her nefis ölümü tadacaktır” hakikati gereği islamiyetin, bu devletin ve dünyanın mukadder olan sonu gelecektir. Bizim için önemli olan hüsn-ü hatimedir.

Allah Müslümanların koruyucusudur.   

Gaybi Haberler

0 yorum:

Yorum Gönder