Facebook

3 Temmuz 2013 Çarşamba

MISIR’DA DARBE OLDU. GEÇİCİ DEVLET BAŞKANI HRİSTİYAN…

Mısır ordusu 3 Temmuz 2013 Çarşamba günü bir darbe yaparak seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Mursi’yi görevinden aldı.  Ordu, Mursi’nin yerine Anayasa Mahkemesi başkanı Adli Mansur’u geçici devlet başkanı olarak atadı. 

Adli Mansur bir Hristiyan… Böylece Mısır tarihinde 1400 yıl sonra ilk defa bir Hristiyan Mısır gibi Müslüman bir ülkeye Devlet Başkanı yapıldı.  

Gözaltına alınan Mursi Müslüman Kardeşlere darbeye karşı silahsız direniş çağrısı yaptı. Mısır’da Müslüman Kardeşlere ait  TV kanalları kapatıldı. 

 Anayasa askıya alınırken ülkenin bundan sonraki yol haritasını, muhaliflerin lideri Baradey'le birlikte el-Ezher Şeyhleri ve Kıptilerin papası belirleyecek! Geçiş dönemini cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimi izleyecek. 


Türk Dışişleri Bakanlığı seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğini vurguladı. Avrupa Parlamentosunda demokrasiyi katleden darbecileri kınamak yerine Mursi'yi eleştiren görüşler ileri sürüldü. Batı ülkelerinin ikiyüzlülüğü bu olayda da kendini gösterdi.

Müslüman Kardeşlerin seçimle işbaşına gelmesini hazmedemeyenlerin demokrasinin katledilmesi karşısında demokrasiyi savunmak yerine darbecileri savundukları görüldü. Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri de darbeyi kutlayan ve destekleyen mesajlar verdiler.

Mısır ülkesi zengin ama halkı fakir bir müslüman ülke... Ülkenin yarısı fakirlik sınır altında, % 25'i okuryazar değil...  






0 yorum:

Yorum Gönder