Facebook

12 Mart 2014 Çarşamba

TÜRKİYE UKRAYNA OLMAYACAK

İbrahim Karagül'ün 12.03. 2014 tarihli yazısını ilgili linkten okuyabilirsiniz... 

http://yenisafak.com.tr/yazarlar/IbrahimKaragul/turkiye-ukrayna-olmayacak/50753?ref=manset-11

Yazıdan bir bölüm: 


Türkiye'ye Ukrayna senaryosu uygulamak isteyenlere bu ülke ağır bir cevap verecektir. Bunu denediler, denemeye devam edecekler. Ancak şunu bilsinler ki, bugün Ukrayna'ya bu hazin sonu hazırlayan ülkeler ve güçlerle ortaklık kurup Türkiye'yi yeniden dizayn etmek isteyenler bu milletin çok ağır tepkisiyle karşı karşıya kalacaktır.
Buna hazırlanıyorlar, Karadeniz'in güneyini de Kuzey'i gibi sarsmaya, etkisizleştirmeye, bir cepheye dönüştürmeye hazırlanıyorlar. Mezhep krizinden iktidar krizine, etnik çatışmalardan sokak isyanlarına kadar bu yönde planlar yapıyorlar.
Ama unutmasınlar ki, bizler 20. Yüzyıl'ı bu kavgalarla geçirdik. Tecrübelerimiz var. Bir daha o tuzaklara düşmeyeceğiz. Düşenler de amaçlarına ulaşamayacaklar. Bugünlerde Türkiye için tezgahlanan ve masum gibi görünen bir söylem üzerinden pazarlanan senaryo ellerinde patlayacak. Bu millet o bombayı kucaklarına atacak.
Türkiye'nin ahmakları, Türkiye'nin beyinsizleri Ukrayna'dakiler gibi başarılı olamayacak. Erzurum'dan, Trabzon'dan, Maraş'tan İzmir'e, Çanakkale'ye kadar bütün ülkeyi kaplayan o direnç, buna izin vermeyecek. Günübirlik hezeyanlarla hareket edenler değil, tarihin hafızası, Anadolu'nun basireti, geleceğe dönük ufuk zafer kazanacak.

0 yorum:

Yorum Gönder