Facebook

18 Temmuz 2014 Cuma

İSRAİL GAZZE’YE KARA HAREKATINA BAŞLADI


İsrail’in Gazze’ye saldırdı. İsrail Gazze’yi bombalıyor
İsrail'in düzenlediği hava ve kara saldırılarında biri çocuk 6 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 246'ya, yaralıların sayısı bin 860'a yükseldi.

Gazze'yi tamamen işgal tehdidi
İsrail Gazze’ye karadan girdiği dün akşamdan beri 30 Filistinliyi daha öldürdü. Ölü sayısı 274'e yükseldi. İsrail hükümeti kara harekatını genişletme tehdidi savurdu.


Obama'dan İsrail'e destek
Ölenlerin çoğu sivil olsa da İsrail Batı'dan destek görüyor. ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla konuştuğunu belirtip, İsrail’in ‘kendini savunma hakkı’nı destekledilerinin altını çizdi.

Almanya Başbakanı Merkel: 'Biz İsrail'in tarafındayız'
İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatı devam ederken, Almanya Başbakanı Angela Merkel'den "Biz İsrail'in tarafındayız" açıklaması geldi.

Clinton'dan İsrail'e: Hamas heybetinizi bitirdi
ABD eski başkanlarından Bill Clinton, Hamas'ın İsrail'in dünyadaki konumunu zayıflattığını, heybetini düşürdüğünü söyledi.

TBMM'de ortak kınama
TBMM'de grubu bulunan 4 parti, ortak bildiri hazırlayarak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını kınadı.

Cumhurbaşkanı Gül, İsrail'in Gazze saldırılarına ilişkin , "Bu saldırganlığı durdurmazsa çok daha büyük olaylara gebedir" dedi.

Erdoğan: Haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız
Başbakan Erdoğan Bursa'da partisinin mitinginde halka hitap etti. Terör devleti İsrail, Gazze'de masum insanları acımasızca vurmaya devam ediyor. Ortadoğu'daki bu katliama dünya suskun davranıyor. İstiyorlar ki biz de konuşmayalım biz de susalım ama herkes susar biz susmayız. Bakıyorsunuz çıkıyor biri diyor ki İsrail savunma hakkını kullanıyor. Bu nasıl bir savunma hakkı ki İsrail'den kimse ölmüyor ama Gazze'de 240'ı aşkın kişi ölüyor. Bunlar samimi değil bunlar doğru değil, açıkça söylüyorum, yeni bir haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız.

Başbakan Erdoğan: 'Artık İsrail'le normalleşme olmaz'
İsrail'in Gazze'ye kara harekatını başlatmasının ardından ilk kez konuşan Başbakan Erdoğan, İsrail ile bundan sonra normalleşmenin olmayacağını, görevde bulunduğu sürece iki ülke arasında olumlu hiçbir şey düşünmeyeceğini söyledi.

İsrail, Türkiye ile diplomatik ilişkileri en düşük seviyeye indirdi
İsrail, Türkiye'deki diplomatik temsiliyeti de en düşük seviyeye indirildi. Diplomatik personel de minimum seviyeye indirilecek

İsrail'e tepki çığ gibi büyüyor
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara saldırısı tüm yurtta düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

AB'den acil ateşkes çağrısı
Gazze'de acil ateşkes çağrısı yapan AB, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu ancak bunu yaparken orantılı hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Paris Valiliği, İsrail'i protesto gösterisini yasakladı
Paris Valiliği, yarın düzenlenmesi planlanan İsrail karşıtı gösterinin yasaklandığını açıkladı.

CNN muhabiri Diana Magnay, Gazze saldırısını kutlayan İsrailli kalabalık tarafından tehdit edildiğini belirtti.
Tehdit edildiklerini söyleyen Diana Magnay, Twitter hesabından şunları: "Sderot'taki tepelerde İsrailliler Gazze'ye düşen bombaları kutluyorlar. Yanlış bir şey söylersem bizi arabamızı parçalamakla tehdit ediyorlar. İğrenç."

CNN, İsrail'i eleştiren muhabirini görevden aldı
ABD merkezli yayıncı kuruluş CNN, İsraillilere tepki gösteren tweet'inden sonra dünya çapında yankı uyandıran muhabiri Diana Magnay'ı görevinden aldı.

İsrail bebek Razel'i de öldürdü!
İsrail'in Gazze'ye dün gece başlattığı kara harekâtı sürüyor. İsrail operasyonu 11'inci gününe girerken, Gazze'de hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 268'e ulaştı. Dün İsrail saldırısında yaralanan bir yaşındaki Filistinli bebek Razel'den de kötü haber geldi. Minik Razel verdiği yaşam savaşını kaybetti.


Gazze Sağlık Bakanlığı: 'İsrail, saldırılar sırasında insan bedenini eriten bir silah kullanıyor" açıklaması yaptı.
İsrail Gazze saldırılarına devam ederken aynı zamanda yasaklı olan silahları da Gazzeliler üzerinde deniyor. Son sadırılarda İsrail Ordusu'nun Gazze'de kısa adı DIME olan [Dense Inert Metal Explosive] olan  "Pudra Bombası" kullanmaya başladığı bildirildi.



0 yorum:

Yorum Gönder