Facebook

This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

28 Şubat 2014 Cuma

Tünay Süer: Diktatör...

Tünay Süer: Diktatör...
Türkiye, tarihinde görülmemiş büyüklükte yolsuzluklar ve rüşvetler ile adeta bir deprem yaşıyorken, art arda çıkarılan yasalarla da hızla başbakanın diktatörlüğünün tanınmasına Totaliter, devlete doğru yol alıyor.
İnternet Yasası, HSYK Yasası, MİT Yasası...
İleri demokrasi adı altında millî devleti ortadan kaldırmaya yönelik Anayasa’nın değiştirilemeyecek, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddelerini kanuna karşı torbaya sokarak tek tek çıkartıyordu zaten.
17 Aralık operasyonu ve oğul Bilal’in ifadeye çağrılması olayı onu amacına bir an önce ulaşabilme adına hızlandırdı.
Yaklaşık 12 yıldır Türkiye’yi yöneten başbakan, beni Milli İrade seçti, milli irade Türkiye Büyük Millet Meclisidir, meclis ne derse o olur sözleri ile de, halkın büyük bir kesimini kandırmaktadır.
Düşünecek olursak o;
Fakir ve cahil vatandaşların oylarını devletin imkânlarıyla, sosyal yardım adı altında
Yeşil kart, gıda, yiyecek ve yakacak gibi yardımlarla, adeta satın alarak ve seçim hileleriyle 12 yıldır iktidarda kalabilmiştir.
TBMM sindeki sayısal çoğunluğu ve biat kültürüyle ile halen istediği gibi yasalarla oynayabilmektedir.
Ülkemizde hukuk kalmamış, hukuk halkın hukuku yerine güçlünün hukuku durumuna getirilmiştir.
Ne iç ne de dış güvenliğimiz kalmıştır.
Başbakanın Türkiye’yi bu günlere taşımasındaki en büyük etken önceki yazımda belirttiğim gibi 21. Yüzyıl Hitlerini çok güzel oynamasından kaynaklanmaktadır.
(Onun inkârları ve yalanları ilerideki yıllarda mutlaka dizilere konu olacaktır.)
İzmir Urla'da 1. derece sit alanı olan bir araziye Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla villalar yapıldığı ileri sürülmüştü.,
Kızı Sümeyye Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, Kültür Bakanı Ömer Çelik ve işadamı Latif Topbaş 'a ait olduğu öne sürülen ses kayıtları ortaya çıkmıştı.
Başbakan bu konuda bir gazeteciye;
“Benim senede 3-5 kere görüştüğüm çok yakın bir dostuma ait 35 yıllık bir yerdir bunlarla başbakanı lekeleyemezsiniz” diye konuşmuştu.
 Adı geçen işadamı Mustafa Latif Topbaş’ta;
Söz konusu arazi 34 yıl önce 7 arkadaşımla birlikte satın alınmıştır. Aynı yıl başladığımız inşaatlar zaman içinde gelişen biçimde bugün bölgedeki köy yapılaşması çerçevesindedir. Kendimiz, çocuklarımız ve çalışanlarımız için yaptırdık. Demişti.
Ancak Google Earth'den bakıldığında 1 yıl önceki görüntülerde arazide hiçbir yapılaşmanın olmadığı görülmüş, koca yalan meydana çıkmıştı.
Beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını çok seven başbakanın bundan böyle bu şarkıyı değiştireceğini umuyorum.
Şimdilerde paralel devlet diye yakındığı ortağı ile sanki ayrı kutupların insanları, düşman kardeşler oluverdiler. Ne de olsa saltanat hırsı...
Can ciğer kuzu sarması o insanlar gittiler, onu nasıl yok edebilirim düşüncesi içerisinde büyük bir kin ile birbirlerine karşı güç gösterisine başladılar.
17 Aralık Operasyonu başbakana bir ihtardı.
Şimdi sırayla ses kayıtları ortalığa saçılmaya başladı.
Başbakan, oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları hakkında önce montaj yorumunu yapmıştı. Sonra şaşkınlıkla kriptolu telefonunun dahi dinlendiği itirafında bulunmuştu.
AKP Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu Twitter daki
Tweetleri ile   "Başbakana ait kriptolu telefonun şifresini çözen çete, Boğaz'da bir yalıdan Avrupa ve ABD'ne servis yapmış. Kriptolu telefonları şifreleyen TÜBITAK elemanlarından beş kişi bu olaylar üzerine aniden izne ayrılmış!!!!" demekle  neyi kast etti sizlerin yorumlarınıza bırakıyorum.
Bu kadar büyük paraların döndüğü hırsızlıklara, yolsuzluklara göz yumulan hatta üstü örtülmeye çalışılan utanç dolu günler yaşamaktayız.
Başbakanın tüm bunları paralel devletin, çetelerin yaptığını söylemesi aczini, göstermektedir. Söyleyecek başka sözü kalmamıştır. Cemaati bu duruma kendisi yüceltmiştir. Olanlardan kendisi sorumludur ve artık bu hükümetin hükmü kalmamıştır.
Ben onun yerinde olsam onurlu davranıp derhal istifa ederim. Yalanı siyasetin resmi alanı yapmış bir başbakan o makamı daha fazla işgal etmemelidir.
Sayın Başbakan şunu da çok iyi bilmelidir ki Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini, kurmuş olduğu cumhuriyeti ne o, ne de  başkaları asla yıkamayacaklar, kendileri yıkılacaklardır.

28.Şubat.2014





Hukukçu Olmak Kolay Değil - Gündüz Akgül

Hukukçu Olmak Kolay Değil - Gündüz Akgül
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinin rozeti, Adalet Tanrıçası bakire kadın “THEMİS”İ temsil eder.
Gözleri bağlı, bir elinde terazi, bir elinde kılıç, bakire Adalet Tanrıçasının bu özelliklerinin anlamı, Hukuk fakültesi birinci sınıfına başlayan tüm öğrencilerin ABECE’sidir.
Terazi: Adaletin eşit ve dengeli şekilde dağıtılmasını,
Kılıç: Adaletin keskinliğini,
Bağlı gözler: Adaletin tarafsızlığını,
Bakire Kadın: Adaletin bağımsızlığını,
Simgeler.
Ne yazık ki günümüz hukukçularının bir bölümü bu ilkeleri tamamen bir tarafa bırakıp, kendilerine, kendi düşüncelerine göre bir hukuk yaratmanın yarışındadırlar.
Bu nedenle Adalet tanrıçasının gözleri sürekli yaş dökmektedir.
Bu gün size hukukun katledildiği, savunmanın susturulduğu, kim oldukları bilmediğimiz gizli tanıkların ipe sapa gelmez beyanlarıyla hüküm verildiği, davalardan, belli bir gurubun Yargıcı ve Cumhuriyet Savcısı olduğu konusunda yurttaşlarda oluşan algıdan bahsetmeyeceğim.
Geleceğin Yargıçlarına ve Cumhuriyet Savcılarına öğrencilikleri sırasında hocalık yapan, öğrencilerine evrensel hukuk ilkelerinin olmazsa olmazı olan tarafsız davranmayı öğretmesi zorunlu olan, Profesör unvanlı bir hukukçunun düştüğü acıklı durumdan söz edeceğim.
Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği savlanan konuşmalarla ilgili yer yerinden oynarken, Anayasa Komisyonu Başkanı, Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, Twitter'dan "Halkın arasındayım; İnanın bu uydurma kaset ve ses kayıtlarına doğru olsa bile inanan yok. Millet bu iktidardan memnun. Enerjinizi başka yere.." demektedir.
Bir hukukçu olarak her yargılanan için ısrarla savunduğumuz masumiyet karinesinin Başbakan ve oğlu içinde geçerli olduğunu kabul ediyoruz.
Ancak, olay yargı tarafından soruşturulup gerekli aklama ve mahkûmiyet kararı verilmeden, Prof. Burhan Kuzu’nun “….İnanın bu uydurma kaset ve ses kayıtları…” diyerek peşinen olayı uydurma olarak kabul etmesi ve bununla yetinmeyerek, “doğru olsa bile inanan yok. Millet bu iktidardan memnun.” Diyerek sürekli sığındıkları millet iradesi (ulus istenci) ile alay edercesine söylemde bulunması yadırgamamak olası değildir.
Burhan Kuzu’ya sormak lazım.
 Hangi halkın arasındasın?
Alanlarda günlerdir bağırıp olayı protesto eden halk mı?
Yoksa partine oy veren yandaş halkın mı?
Gönül isterdi ki Prof. Burhan Kuzu, unvanına yakışır bir beyanda bulunsaydı veya susup hukuka gölge düşürmeseydi.
Ne yazık ki Burhan Kuzu bir hukukçu gibi davranmamış ve adalete gölge düşürmüştür.


Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

BUGÜN 28 ŞUBAT

Bakara Sûresinin 257. ayetinin meali:

 “Allah imân edenlerin dostu ve yardımcısıdır, Onları inkâr karanlıklarından kurtarıp hidâyet nûruna kavuşturur, İnkâr edenlerin dostu ise tâğuttur, Onları imân nûrundan mahrum bırakıp inkâr karanlıklarına sürüklerler, İşte onlar Cehennem ateşinin ehlidir, orada ebediyen kalacaklardır.”  

Bediüzzaman Şualar isimli eserinde Bakara Sûresinin 257. ayetinin bir kısmı olan:

“vellezîne keferû evliyâu’hum’ut’tağut”  
“İnkâr edenlerin dostu ise tâğuttur.”

ayet cümlesinin cifri değeri  olarak “bin dört yüz on yedi “ (1417) rakamını bulmuştur.

Bu tarih ise 28 Şubat süreci olarak zuhur etmiştir. 

27 Şubat 2014 Perşembe

27 February


27-28 Şubat güncellemeleri bu gece ve yarın tamamlanacaktır inş...
Updates for  27-28 Feb. will be added tonight and tomorrow inshaAllah...




Yaralı çocuk doktordan ağlayarak yeni pijamalarını kesmemesini istiyor. / This injured child is asking the doctor not to cut her pajamas, because they’re new.
http://www.youtube.com/watch?v=I-Lfes8iST4

Rejimin korkunç saldırılarının minik kurbanı. Zeynep Kharsan. Humus-Waer. / Waer,central Homs Homsdid not survive ASSadi massive killing machine,the GENOCIDE angel…Zainab Kharsan.
http://www.youtube.com/watch?v=pNqfoXnb2eE


QUNEYTIRA

Talal Homr'daki muhaliflerin kuşatmasını kırmaya çalışırken öldürülen rejim askerleri. / Regime forces bodies after their attempt to break the siege on Touloul AL Homr.

ŞAM

Bir yıldır süren bombardıman ve saldırılar sonunda Qaboun'un geldiği hal. / This is what remains of Qaboun today after over a year of daily aerial and/or ground shelling.
http://www.youtube.com/watch?v=K2j5EbnoLSQ

Mücahitler Yabroud'da bir rejim tankını antitank füzesiyle vurdu. / Mujahideen hit a regime tank in Yabroud with ATGM.
http://www.youtube.com/watch?v=ljxzH2GbBVw



Uteybe şehitlerine dair bir video daha. Bu videolar bana mantıklı gelmiyor. Bu sayıda mücahidi bir patikada aynı anda dizi halinde öldüremezsiniz. Yürüdükleri hat üzerinde aynı anda birçok bomba patlıyor. Mantıksız bana göre bir saldırı için. Benim aklıma medya hem operasyonu yapılmış hem de tutsak mücahitler öldürülecekleri hat üzerinde yürütülerek infaz edilmiş te olabilir. Doğrusunu Rabbim bilir. Sonradan okuduğum kaynaklara göre ise şehit sayısı 150 civarında. Önce mayınlar patlatıldı ve sonra kalanlar öldürüldü. Küçük bir kısmı sağ kurtulabildi. Ama yürüyenler muhtemelen silahsızdı. Ceyşul İslam benim dün burada yer verdiğim bildirisinde rejimi bölgeden kaçmaya çalışan sivilleri öldürmekle suçluyordu. / Another video about the martyrs of Utaibah. These videos dont make sense to me. You cannot kill such an amount of mujahideen on a pathway in a row. They should have scattered around. The captured mujahideen might have been executed on this location to make a media operation to show how successfull the regime is. Allah (jj) knows the truth. On other sources I have just read says the number of martyrs are about 150. Some were able to escape. Most possibly the group was armless. Jaish al Islam's statement which I placed here yesterday was accusing regime by killing civilians who were trying to flee.
http://www.youtube.com/watch?v=C1GuCySNxdk

http://www.youtube.com/watch?v=Coc7oFjhlbw#t=118 
Saldırı anının görüntüsü. / Moment of attack.
I think this video is also very suspicious. I think bombs which were already planted were detonated on people walking without arms. Thats my opinion.  

https://www.youtube.com/watch?v=vr1R1RsyEEg
http://www.liveleak.com/view?i=632_1393442510
Bu videoda konuşan rejim komutanı Lübnan aksanı ile konuşuyor. Muhabir de Lübnan aksanlı. / In this video Live Leak video, the officer is Lebanese probably Halesh and the journo is lebanese; 

Rejimin Uteybe'de şehit edilen mücahitlere muamelesi. / Regime's treatment on mujahideen martyred in Utaibah.



İDLİB

Khan Sheikhoon'da Salam kontrol noktasında bir rejim tankı vuruldu. / A regime tank is hit in Salam checkpoint in Khan Sheikhoon.  25

Sincar'da yapılan bombalı araç saldırısında şehit ve yaralılar var. / People were martyred and wounded by a car-bomb explosion in the town of Sinjar.

DEYR EZ ZOUR

Mücahitler askeri havaalanında kontrol kulesini vurdu. Rejim güçlerine mensup 10 askeri öldürdü. /  Deir Ezzour military air base – Mujahideen killed 1o members of Assad forces. Destroyed the control tower.


26 Şubat 2014 Çarşamba

BAŞBAKANA DARBEYİ BİLDİRMİŞTİM / TEVFİK DİKER

Tevfik DİKER



 Başbakana darbeyi bildirmiştim

29 Kasım 2013 günü Başbakan Erdoğan'a iletilmek üzere Özel kalemine  aşağıdaki e-mektubu gönderdim.
Mektupta darbe yapılacağını açık seçik yazdım.
Tarihe ışık tutması ve bugün yaşananları daha iyi anlayabilmek için mektubu kamuoyuyla paylaşıyorum.
 İşte o mektup:

Sayın Başbakanım,
26 Kasım 2013 Salı günü İstanbul’dan gelen yüz yüze görüştüğüm bir işadamı çok ilginç şeyler anlattı.
Bu zat Ankara’ya gelmeden önce Silivri’ de Özden Örnek ile Ankara’ da Mustafa Balbay ile görüşmüş.
*İki gün içinde MGK Tutanağı açıklanacak” dedi.
*Taraf’ta yayınladığı sabahı telefonla aradı dediğim çıktı gördün mü? Dedi.
“*Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına aday olmasın, aktif siyasete son versin, ona dokunulmayacak ama ısrar ederse çok acı çekeceği günler gelecek.4 ayda neler olacak neler göreceksin. Dedi.(Bunları kardeşim gibi sevdiğim ve güvendiğim Yeni Şafak Yazarı Tamer Korkmaz, ile anında paylaştım.)
“Sıkı durun;”Devrim” hazır cümlesini de kurdu.
Detay olarak, TSK tavanından değil tabandan gelecek Sıkıyönetim olmayacak, tüm siyasi partiler fesih edilecek, çok kısa sürede seçim yapılacak v.s anlattı.
Buna devrim değil darbe denir dediğimde adına ne dersen de dedi.
 27 Mayıs ile12 Mart usulünün karması gibi bir şey.

Sayın Başbakanım,
Silivri, Balyoz, Sincan, Cemaat, Baronlar, ABD Yahudi Lobisi, diğer içki, tütün lobileri, çeteler mafyalar, CHP-MHP- İP hepsi el ele verdiler.
Tek hedefleri zatı âliniz.
BU konularda aldığım duyumları ve bilgileri araştırmacı yazar kimliğimle www.eurovizyon.co.uk ve www.akgorus.com’ da Kurtlar Medyası sembol isimle 11 aydır yazmaktayım.
Çünkü ekranları ve gazetelerin köşelerini şahsıma kaptılar.
Sözde bazı muhafazakar maskeliler de bu oyuna alet oldular.
Yazılarımda kimin eli kimin cebinde açık seçik ortaya koydum.
Yoğun çalışma temponuz nedeniyle bunlardan haberdar olmamış olabilirsiniz.
Yılmadım yazılarımı ve bilgilerimi sosyal paylaşım ağlarında paylaştım.
Katıldığım TV programlarında ifade ettim.
Güvendiğim Sayın Mehmet Barlas ve Canan Barlas’a anlattım.

Sayın Başbakanım,
Anlatılanların ve bildiklerimin hepsini yazamadığımı takdir edersiniz.
Tesadüfe Bakın!..
Fethullah Gülen Hocaefendi,, "Elimden gelse Silivri'de yatanları dışarı çıkarırım" dedi.
Taraf Gazetesi "Güleni Bitirme kararı 2004 te alındı" başlıklı haberi yaptı 
Taraf'ın gündeme getirdiği MGK belgesinde imzası olan Abdüllatif Şener "MGK belgelerini incelemeden Ergenekon, Balyoz kararı vermek yanlış. Yargılamaların gözden geçirilmesi zorunlu hale geldi' dedi.
 Bana göre Taraf Gazetesinin,  Cemaat destekli son yayınları Ergenekoncuları ve Balyozcuları kurtarma operasyonudur.

Tarafıma ulaşan bilgilere göre hapisteki "Darbe Günlüklerini" yazan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek de olayın tam göbeğindedir.

Sayın Başbakanım,
Yeni Türkiye sevdalısı biri olarak baronlarla, darbecilerle, cuntalarla, lobilerle, statükoyla yaptığınız ve yapacağınız mücadeleyi destekliyorum.
Her türlü riske rağmen mevcut mütevazı imkânlarla destek verdim ve vereceğim.
Sağlık dileğimle selam ve saygılarımı sunarım.

Tevfik DİKER
19-20.Dönem Milletvekili
Araştırmacı-Yazar
29 Kasım 2013

Kaynak: Manisa Manşet gazetesi

PUTİN'DEN ORDUYA HAZIR OLUN TALİMATI...



Rusya lideri Putin, Ukrayna sınırındaki ordu birliklerine 'savaşa hazırlıklı olun' emrini verdi. Ayrılık rüzgarlarının estiği Kırım'da ise Rusya yanlıları Sivastopol kentini ele geçirdi. Ukrayna geçici başkanı Turçinov, ülkenin bölünme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

26 February


26 Şubat güncelleme tamamlandı...
Updates completed for 26th feb...




DARAA

Mücahitler 61.Tugayın topçu ünitesinin kontrolünü ele geçirdi. Bir grup rejim askeri öldürüldü. / Mujahideen took control of the artillery unit of Brigade 61 and many killed in the regime forces ranks.


QUNEYTİRA

Quneytira'da son günlerde 323.Taburda, Khalil Taburunda, Ebu Ziyab Ünitesinde ve 61.Tabura bağlı Al Nasiriye yerleşkesinde yaşanan çatışmalarda 170 rejim askeri öldürüldü. / 117 killed in Al Quneitara Rif by the rebels, at Batallion 323 M/T, Batallion Khalil, Unit Abu Ziyab, and Al Nasirya housing 43 under Brigade 61 commande in Southern Rif of Quneitara
http://www.youtube.com/watch?v=-dQFvKP4PkA

İDLİB

Rejim noktalarını vurmak için kullanılan yeni tip bir el yapımı top. / A new type of DIY cannon to Shell regime points.
http://www.youtube.com/watch?v=VM9qK5wIHuo

Nusret Cephesi Khan Sheikhoon'da Halep-Şam yolu üzerinde bulunan Komuta Okulu ve Zafer kontrol noktalarını ele geçirdi. / JAN liberated the the commandment school and Zafer checkpoints at Khan Sheikhoun -Aleppo- Damascus Road.
 


HALEP

Ceyşul Mücahidiyn tarafından 80.Tugay yakınlarında vurulan tank. /  Jaish AL Mujahideen, destroyed a tank near Brigade 80.
http://www.youtube.com/watch?v=uHseeiY1I_A

Khanaser'deki çatışmalardan görüntüler. / Clashes in Khanaser.
http://www.youtube.com/watch?v=LMaIm7CtEEE

Bombardıman sonrası Al Kalasa / Aftermath of shelling on AL Kalasa
http://www.youtube.com/watch?v=azNrVT-XnOI

Enkaz altından kurtarılan bir çocuk. / a child saved from under the rubbles
http://www.youtube.com/watch?v=5Q8IET6wfmw


HAMA

Mücahitler çatışmalar sonunda Qubat al Kürdi köyünü ele geçirdi. / Mujahideen control over Qubat Al-Kurdy village after fierce clashes with regime forces and kills a number of thugs.

ŞAM

Rejimin Daraya'da kullandığı bombalar / Daraya'da rejimin kullandığı bombalar.



Qalamoun Yabroud'da vurulan iki rejim tankı. / Two regime tanks hit in Yabroud.
http://www.youtube.com/watch?v=JsyLXke7x0g

Uteybe'de kuşatmadan çıkmaya çalışan mücahitlere dair rejim TV'si videosu. Önce mayınlara basıyorlar daha sonra da yaylım ateşine maruz kalıyorlar. Allah şehadetlerini kabul etsin. / Mujahideen who were killed after regime ambush in Utaibah while they were trying to exit the area under siege.
http://www.youtube.com/watch?v=FE-f96k7ths&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=vr1R1RsyEEg&feature=youtu.be

Yabroud'da öldürülen Hizbuşşeytan militanları. / Hezbossatan militants killed in Qalamoun.


Orient News'in haberine göre rejim güçleri ve Hizbuşşeytan Rima'daki çatışmalarda 150 militanını kaybetti. / According to Orient News regime forces and Hezbossatan lost 150 militants in Qalamoun.
http://www.youtube.com/watch?v=vJBIQY_hFwk

Bir süredir mücahitler Qalamoun'da 128.Tugaya saldırıyor. Bugün mücahitler burada antitank füzeleriyle bir tank ve bir topu vurdu. Ayrıca burası havanla da vuruldu ve birçok hasar verildi.
Ayrıca mücahitler 555.Tugay dışına çıkmaya çalışan 10 rejim askerini öldürdü. /
For many days and Free Army has been attacking brigade 128 in inferior Qalamon. This brigade is part of the third military band. For today, Free Army destroyed a tank and cannon with anti-tank missiles. Free Army also shelled this brigade with mortars, knowing that more than 6 tanks and 4 cannons have been destroyed by Free Army.
In addition, Free Army killed more than 10 soldiers tried to sneak out of brigade 555.

http://www.youtube.com/watch?v=toLsF-qJ6YM 
128.Tugaya yapılan saldırılar / Video showing mujahideen shelling brigade 128

Rejimin Qalamoun özelde de Yabroud üzerine saldırısı başlayalı 15 gün oldu. Rejim bölgeyi bombalamayı sürdürüyor. Bugün de Yabroud ve çevresine 14 saldırı yapıldı.  / Fifteen days and Assad’s forces are still trying to break into Yabourd City without any successes. As today they raided 14 times on the neighborhoods of Yabroud City and the towns nearby like Ras Al-Muarra and Flaitah what led to massive destruction in the buildings.
http://www.youtube.com/watch?v=WIRnO2JM8EI
http://www.youtube.com/watch?v=69M_8l4ecfk
Rejim bombardımanı sonrası ikinci kata fırlayan otomobil / Photo of a car landed in the second floor due to the explosions caused by the air raids
http://www.youtube.com/watch?v=F5aO_ZFAiM8
Buranın görüntüsü / Video of this car and crater



Rejim Uteybe'de 175 mücahidi öldürdüğünü iddia ediyor. Ceyşul İslam öldürülenler arasında kendi savaşçılarının olmadığını ve 175 rakamının abartıldığını belirtti ve rejimi kuşatmadan kaçarak bölge dışına çıkmak isteyen sivilleri öldürmekle suçladı ve rakamın 45 olduğunu bildirdi. / aish Al Islam denies that his fighters were among those killed. But says that 175 killed are exagerated. Only 45 were killed in their non reglementary attempt to leave and accuses the regime to have killed civilians who tried to flee the siege.


http://www.thestate.com/2014/02/25/3291162/killing-of-al-qaida-figure-in.html

Sıfırlandı! - Necati Doğru

Sıfırlandı! - Necati Doğru
Para bu, yoktan var olmaz, vardan yok olmaz. El değiştirir. Sahip değiştirir. Kılık değiştirir. Yer değiştirir. Sonunda bir yerden çıkar. Köpekler, kendi kokularını izlerler. Para da köpekler gibi kendi kokusuna akar. Para sıfırlanmaz.
Sıfırlanan kişi olur.
Sıfırlandı.
Söylenecek söz bulundu:
“Al paranı da git…”
Türkiye’ye başbakan oldu.
Bölücülük yaptı.
Villa çoğalttı.
Halkı ikiye parçaladı.
Zenginleşme peşinde koştu.
Her Cuma camiye gitti, her nutkunu Allah adıyla ve “insanlar bir tarağın dişleri gibi eşittir…” diyen Hz. Muhammed‘in sözleriyle güçlendirdi. ABD elçilerinin raporlarına; “İsviçre’de 8 ayrı hesabı var…” kriptoları ile girdi. Dolar biriktirme, Euro yavrulama, villa stoklama, arsa büyütme, rant peydahlatma, havuz oluşturma, oğlunun vakfına bağış yağdırma bilgileri, belgeleri, kanıtları sayfalara sığmıyor.
Kağıt yetmiyor.
Kalem kafi gelmiyor.
Akıl kabul etmiyor.
Oğlum Bilal, “evdeki paraları sıfırla… amcanda… ağabeyinde… eniştende… Sümeyye geldi mi… bütün paraları elden çıkarın…” sözlerini duyanların nutku tutuluyor. Oğlunun da Başbakan babasına; “… 30 milyon Euro’yu henüz eritemedik…” diye son dakika haberi vermesini vicdanlar titreyerek dinliyor.
* * *
Yavrusu 30 milyon Euro!
Anasını artık tahmin et!
Anası bu kadar iri para!
Yeme parası olabilir mi?
Yoksa siyasi bir fon mudur?
İktidarı pekiştirme parası!
Adam satın alma parası.
Güce kaynak olma parası.
Bu para neyin parası?
Bu kadar büyük para bir defada nasıl toplanır? Bir tek havuza nasıl sığdırılır? Bu kadar para kaç yılda, kaç havuzda, kaç defa doldurulup, boşaltılarak birikir? Çamlıca’da villa evde duranlar milyar dolara ulaşıyorsa; evde durmayanlar kaç milyar dolara varıyor?
Her işlemden mi alındı?
Her alışın yüzdesi mi vardı?
Her satışın rayici neydi?
* * *
Burası Ortadoğu.
Bütün kuvvetler teklenir.
Yasama, yürütme, yargı.
Basın, cami, tarikat.
Hepsi tek adamda toplanır.
Burada para ilah olur.
İktidarın parçası yapılır.
İran’dan Şah Rıza‘nın da, Irak’dan Saddam‘ın da, Libya’dan Kaddafi‘nin, Mısır’dan Mübarek‘in ve Uganda’dan İdi Amin‘in ve saymakla bitmez bir yığın irili ufaklı diktatör eğilimli Ortadoğu liderinin de “iktidar sahipliğini büyük para sahipliğine dönüştürdüğü” tarihin sayfalarında yazılıdır.
Şah yüzde 10 alıyordu.
Saddam yüzde 8…
Kaddafi yüzde 5…
Güç fonları kurmuşlardı.
Yıkılmayacaklarını sanıyorlardı ve kendi ülkelerinde kendi taraftarlarını; “Dik dur eğilme, bu millet seninle…” benzeri yüreklendirmelerle alkışlatıyorlardı.
Yıkıldı, gittiler.
* * *
Bizimki sıfırlandı.
Al paranı da git oldu.
Paralel yapının son telefon konuşma kaseti için dublajdır, kurgudur, sahtedir, piyestir, alçakça, edepsizce, ahlaksızca montajdır diyor. Bizim, “Başbakan Baba ile oğlunun sesini bu kadar hakiki, bu kadar refleksiz, kelimeleri bu kadar orjinaline uygun ezerek piyese dönüştürecek” artistimiz ve rejisörümüz olsaydı hiç değilse bir tane Oscar ödüllü filmimiz olurdu.
Para üstü!
Başbakan ile oğlunun konuşmalarında “para üstü olarak konaklardan bir daire alındığı” bilgisini de öğrendik. Bu da ekonomimizin gücünü, rantların ne büyük getiri kazandırdığını gösterdi. Bu durumda; Ukrayna Devlet Başkanı Victor Yanukoviç‘in ülkesinden kaçarken valizlere doldurup götürdüğü bizimkinin yanında fındık fıstık çerez parası gibi kaldı.

 Necati Doğru

Galip Baysan: Benim Oyum-Senin Oyun

Galip Baysan: Benim Oyum-Senin Oyun
Birkaç yıl önce, 2008 yılının Mart ayında bir TV kanalındaki Müjde Ar’ın proğramına katılan bir hanım kızımız Aysun Kayacı;” Ben vergi veriyorum, niye vergisini vermeyen dağdaki çobanla benim oyum bir olsun. O seçim konusuna benim kadar duyarlı, benim kadar sorumluluk sahibi bir şekilde yaklaşıyormu acaba?” Bu sözlerin arkasından Müjde Ar: “O zaman en fazla vergiyi veren 60 tane oy versin, olurmu öyle şey? Demişti (1) Bu olay olabildiğince abartıldı ve Aysun Hanım yerden yere vuruldu. Aslında Aysun Hanım kızımız bir konuda haklıydı ve kimler oy hakkına sahip olmalıdır konusundaki yüzlerce yıl süren tartışmaları dile getiriyordu. Hatta bu gün bile ülkemizdeki siyasi gelişmelere bakıp, keşke şu yönden gelen oylar olmasaydı dediğimiz olmuyormu? Gelin bu konuyu baştan yani Atina Demokrasisinden itibaren ele alıp inceleyelim.
Bütün olumlu düşüncelerimize rağmen, aslında Atina demokrasisi bir bakıma “Oligarşik Demokrasi” olarak tanımlanabilirdi. Yani tüm halkın değil, sadece Atinalı’ların sahip olduğu haklar sistemine göre kurulmuştu. Mesela, Atina’nın merkez olduğu Attika’nın nüfusu 315.000 kadardı. Bu toplam nüfus içinde kadınlar, köleler ve yabancı kökenli “Metikler” siyasi haklara sahip değildirler. Bunlar çıkarıldığında, seçme ve seçilme hakkına sahip olan Atinalı’ların sayısı İ.Ö. 432’de 35-40.000 kadardı.(2) Demokratik haklar sadece onlar için söz konusu idi.
Eski Yunan toplumu köleliğe dayanan bir toplumdu, sitenin yönetimine katılmaya hakkı olan yurttaşlarla, hiçbir hakkı olmayan kölelerden oluşmuştu. Yani bu demokrasi köle sahipleri olan özgür insanlar için bir demokrasiydi. Daha net bir ifade ile ekonomik ve toplumsal temeli kölelik olan bir toplumda ayrıcalıklılar için bir demokrasiydi.(3)
Eski Yunanlılardan oldukça farklı özellikler taşımakla birlikte, benzer bir durum eski Roma Cumhuriyetinde de mevcuttu. Her iki halde de “köleci toplum evresinde yönetim güçlerinin belli bir durumuna denk düşen bir siyasi örgütlenme söz konusuydu.” (4)
Demokratik haklar ve özgürlükler konusunda iz bırakan en soylu çıkışlardan birinin bir asker tarafından yapılmış olması ilginçtir. O dönem İngiltere’deki yönetimin en sorumlu iki ismi Cromwell ve Ireton ile Ordu temsilcileri arasında “Demokrasinin prensipleri ve bunların İngiltere’de uygulanması konusunda, 25 Ekim 1647’de, Putney’de Yüksek Subaylar Şurasında bir toplantı yapıldı. Toplantı devam ederken subaylarla Cromwell ve Ireton’un aynı fikirde olmadıkları belirginleşiyordu. Tartışmanın esasını teşkil eden konu “kişilerin rey hakkı” idi ve bunu savunanlar demokrasi ilkesinin en hayati konusuna temas etmekteydiler. Ireton rey hakkının “mülk sahibi olma” esasına dayandırılmasını ve bu hakkın sadece ülkede daimi bir menfaati olanlara tanınmasını savunurken askerler buna karşı çıkıyordu. Subaylardan birisi, Albay Rainboro “Gerçekten İngiltere’nin en fakirinin bile, en zengini gibi yaşadığı bir hayatı vardır” diyordu. Bu sözler gerçekten de demokrasinin en belirgin bir ifadesidir. Ülkedeki en fakir insanın bile başkasının idare ve teslim edeceği veya kullanabileceği değil, kendisinin yaşayacağı bir hayatı vardır. Hayatı kendisinindir ve onu yaşamak zorundadır. Hiç kimse kendisini bu mesuliyetten mahrum edemez. İnsanlar maddi durumları, tahsilleri, yetenekleri ne kadar farklı olursa olsun, kendi hayatlarını yaşamak onları ilgilendirir ve onların sorumluluğudur. Bu inanış da demokrasiye gerçekten inanan herkes için, insanların eşitliği fikrinin açık bir ifadesidir.(5)
Aydınlanma çağı döneminde düşünürlerin pek temas etmek istemedikleri halde insan hak ve özgürlükleri ile eşitlik gibi kavramları tehdit eden iki büyük olgu mevcuttu. Kölelerin ve kadınların eşit haklara sahip vatandaşlar olarak kabul edilmeleri. Kölelikle mücadele 1815 Viyana Kongresi ile başlamış ve ancak 1860’larda resmen yasaklanabilmişti.(6)
Kadınların eşit insanlar olarak kabul edilmesi için verdikleri mücadele çok daha çetin geçmiştir. Fransız ihtilali döneminin aktif kadın liderlerinden Olymye de Gauges, Rose la Combe ve Madam Roland aynı yıl, 1793’de Sehpa’da ve giyotin’de can verdiler. Kadınlara eşitlik tanımayan ihtilalciler ölümde eşitlik hakkını onlardan esirgemediler. Maliye Nazırı Necker’in kızı Germaine de Stael – Holstein de sürgüne yollanmış ve ancak 1814’de Napoleon’un tahtı terketmesinden sonra ülkesine dönebilmişti. Amerikan İç Savaşı’nın bitiminde köleliğe son verilip, zencilere oy hakkı tanındığı halde, kadınlar bu haktan yoksun bırakıldılar. Bütün övünmelere rağmen batılıların bu konudaki sicili pek temiz değildir. Kadınların oy hakkı pek çok batı ülkesinde ancak yirminci yüzyılın ilk yarısında gerçekleştirilebilmiştir.(7)
Demokrasi’nin gelişme süreci içinde “Oy verme hakkı” çok farklı aşamalardan geçmiştir. Fransa’da 18. Lois ve Napolyon sonrası restorasyon döneminde “Politik haklar” az sayıdaki varlıklı kişilere ayrılmıştı. Millet Meclisi seçimine katılabilmek için en az 300 frank doğrudan vergi ödemek ve en az 30 yaşında olmak gerekiyordu. Bu meclise seçilebilmek için ise en az 1000 frank vergi ödemek ve kırk yaşında olmak gerekiyordu. Yüksek Meclis’e gelince , bu meclis kalıtsal haklarla kral tarafından atanan soylulardan kurulmuştu.(8)
1830 Devriminden sonra kurulan “Temmuz Monarşisi”nde Temsilciler Meclisi, seçme vergisini 300 frankdan 200 franga, seçilme vergisini de 1000 franktan 500 franga indiren bir seçim yasası kabul etti. Ayrıca emekli subaylar da 100 frankla sabit tutulan yarım vergiden yararlanacaklardı. Bu değişiklikle seçmenlerin sayısı önemli sayıda artmıştı ancak halkın bütününe oranla hala az kalıyordu. Bu yüzden seçim hakkı olan yurttaşların sayısı sınırlı kalıyordu.
1831 Mart’ında kabul edilen Belediye seçimleri Yasasına göre seçme hakkı yine vergi esasına göre nüfusu 1000 (ve altı) olan belediyelerde %15, 5000’e kadar olan belediyelerde %14’ü, 15.000’e kadar olan belediyelerde %12 oranında en fazla vergi ödeyenlere tanınmıştı. Bütün ısrarlara rağmen 19 Nisan 1831 tarihli yasa 160.000 Fransıza oy hakkı vermişti. Oy vereceklerin sayısı 1847’de 241.000’e çıkmıştı. Çeşitli Avrupa ülkelerindeki gelişmelerle birlikte 1848 Devriminden sonra kurulan hükümet “genel oy hakkı”nı gerçekleştirdi. Basın ve toplantı özgürlüğünü kısıtlayan yasaları kaldırdı ve bir Kurucu Meclis seçmek üzere sandığa 240.000 yerine 9 milyon seçmen davet edildi.(9) Bundan sonraki safhada bütün engeller kaldırıldı ve tüm halkın seçime katılması ideal olarak benimsendi.
Cumhuriyeti kuranlar günümüzdeki seçim sonuçlarının bir gün istenmeyen sonuçlar verebileceğini tabii ki biliyorlardı, buna rağmen Köylümüzü milletin efendisi yapmak temel görüşünden asla taviz vermek istemediler ve çağdaş bir demokrasinin temelini attılar.

DİPNOTLAR:

(1) Milliyet, 16 Şubat 2014,s.10
(2)   Victor Ehrenberg, The Greek State, s.32-52 (Basil BlackwelL Oxford-1060); A.H.M. Janes, Athenian Democracy, s.15-20 (Frederick A. Praeger Publishers, Newyork-1958); George Sabine, Siyasal Düşünceler Tarihi, Cilt-I, s.2-3 (Eski Çağ, Orta Çağ, Ankara-1969); Michael B. Foster, Masters of Political Thought, Vol-I, s.129-135 (Plato to Machiavelli, Cambridge-Massachusetts-1941); C. Northcote Parkinson, Siyasal Düşüncenin Evrimi, s.159 (Çev. M. Harmancı, Remzi Kitabevi, İstanbul)
(3) Jacques Duclos, Demokrasi ve Kişisel İktidar, s.11 (Başak Yayınları, Ankara-1987)
(4)  Aynı Eser, s.12
(5) A.D. Lindsay, age. s.7-8 A.D. Lindsay, Demokrasi’nin Esasları, s.2 (Milli Eğitim Basımevi, Ankara-1973)
(6) Tarih Boyunca Kölelik ile ilgili gelişmeler için bknz; M.G. Baysan, age. s.25-28
M. Galip Baysan, Milli Mücadele Dönemi ve Sonrasında Atatürk ve Demokrasi, Kadın Haklarındaki Gelişmeler için bknz. s.25-28 (Türk Demokrasi Vakfı, Ankara-1977)
(7) Kadın hakları konusundaki mücadele için bknz. Aynı Eser, s.28-44
(8) J. Duclos, age. s.27
(9) Aynı Eser, s.30-46

 Dr. M. Galip Baysan

25 Şubat 2014 Salı

25 February

25 Şubat güncelleme tamam...
Updates for 25th are completed...


Daraya'da vurulan tanklara dair bir derleme video / A video compilation about tanks hit in Daraya



ALLAHU EKBER

Alınan haberlere göre (ki umarım doğrudur) Nabk katliamlarının başsorumlusu Zülfikar Tugayı komutanı Ebu Shahad el Jabouri öldürüldü. / According to news received (I hope true) Abu Shahad Al Jabouri, commander of Iraki militia Zou Al Faqqar and 1st responsible of Nabak’s massacre, was killed.







Lübnan'a geri dönen Hizbu militanları. / Hezb militants returned to Lebanon.



Yabroud'dan 6 Hizbuşşeytan militanı / 6 Hezbossatan militant from Yabroud



QUNEYTİRA

Tilal al Homr'a gönderilen rejim destek konvoyundan arta kalanlar. /  Picture of all left of a regime convoy in AL Quneitara sent by the regime to Tilal AL Homr.
http://www.youtube.com/watch?list=UU6VQUgnx6XtsCdjfqM3yZzg&v=XVlgmF1c3FU#t=49


Mücahitler Tal al Jabiyat'ta bir rejim tankını vurdu. / Mujahideen hit a regime tank in Talal Jabiyat.
http://www.youtube.com/watch?v=FQEHaUDv3n0


LÜBNAN

Haaretz gazetesinin haberine göre İsrail jetleri dün gece Lübnan'daki Hizbuşşeytan hedeflerine saldırı düzenledi. Geçen yıl İsrail Suriye-Lübnan sınırında buna benzer 6 saldırı gerçekleştirmişti. Bu yıl ise yapılan ilk saldırı. Genelde İsrail Suriye'den Hizbullah'a yapılan silah sevkiyatlarını vuruyor. /  Israeli warplanes attacked targets on the border between Lebanon and Syria on Monday night, according to the Lebanese national news agency. In Jerusalem, officials refused to comment on the reports. Al Arabiya News reported that a number of Hezbollah members were killed in the raid. However, the Lebanon-based Al-Mayadeen TV, which has ties to the organization, denied that any Hezbollah members were killed or wounded in the strike.
It was the first attack on the Lebanese-Syria border that has been attributed to Israel this year. According to foreign news sources there were at least six such attacks during 2013.
All the previous attacks targeted weapons deliveries from Syria to Hezbollah forces in Lebanon.

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/.premium-1.576210


ŞAM

Erbeen'de hayır kurumu yardımıyla hazırlanan toplu yemek. / Erbeen, collective charity kitchen prepares meals to 4000 persons.
http://www.youtube.com/watch?v=2MHWqgYI3Cc


Al Aan TV'nin Qalamoun'dan son raporuna göre rejim mücahitler tarafından Hizbuşşeytan mevzilerine yapılan bir özel operasyona karşılık olarak Yabroud'a şiddetli bir bombardıman başlattı. Mücahitler rejim ve Hizbuşşeytan tarafından kontrol edilen mevkilere sızdır ve Şam-Humus karayolu üzerindeki 18.Tugaya yaklaştı. Mücahitler 60'tan fazla rejim militanını öldürdü ve 2 tankı vurdu. Mücahitler rejimin kendisinden Yabroud'a saldırı başlatmayı planladığı Rima'yı kontrol altına aldı. Mücahitler rejim güçlerini Humus-Şam otoyoluna doğru sürdü ve buradaki çatışmalarda da bir grup rejim militanı öldürüldü ve 1 tank vuruldu. Diğer iki cephe olan Fliqa(isim muhtemelen yanlış yazılmıi) ve Al Sahel cephesinde de rejimin saldırıları püskürtülüyor.
Rejim sürekli bombardıman yapıyor. Kendi güçleri küçük bir çekilme yaptıktan sonra bombardımana devam ediyor.

AlAan TV – the latest report on Al Qalamon
Regime is fiercely shelling Yabrood in retaliation to a special operation by mujahideen in the regime and Halesh enclaves.
    Mujahideen have inflitrated areas controlled by the regime and Halesh and got close to Brigade 18 on Damascus-Homs highway. FSA burnt the tents and killed more than 60 and destroyed 2 tanks.
    Abo Al Hoda AL Homsi on Al Aan TV :
    Mujahideen control totally Rima as the regime has been attempting to storm Yabrood from that spot. But has retaliated with an offensive attack by liberating some hills, getting them to Homs-Damascus Highway.
They killed almost 30 of Halesh and Regime forces, They also destroyed one (1) T72
    On 2 other frontlines : Fliqa and AL Sehel rebels are repelling ongoing attacks
He explains the strategy of the regime shelling :
    Ground shelling 1st
    Aerrial attacks 2nd
    on the checkpoint : when they pull back few meters the shelling start.

http://www.youtube.com/watch?v=MSDApQfs84Q
Haberin videosu / Video of these news


AlQalamon: Mücahitler Nabk yakınındaki Talat Rima'yı yada yakınlarını kontrol altına aldı. Bir grup Hizbuşşeytan militanı öldürüldü ve iki tank ganimet alındı. / Mujahideen control Talat Rima near Nabek town, i.e they are at the neighborhood of the town, 10s of Halesh killed and two tanks seized.

Sahel kasabasında yaşanan çatışmalarda 16 Hizbuşşeytan militanı öldürüldü. / 16 Hezbossatan militants were killed in clashes in Sahel.

Yabroud'da Rima cephesinde yaşanan çatışmalarda bir miktar Hizbuşşeytan militanı öldürüldü. / A number of Hizbussatan militants were killed while they were trying to infiltrate Yabroud from Rima front.
http://www.youtube.com/watch?v=gbglYTjxZno İki rejim tankı vuruldu. / Two regime tanks hit
http://www.youtube.com/watch?v=iJ5l1h6cD1U


QALAMOUN: Tahrir al Sham Tugayından bir kaynağa göre Rima tamamen mücahitlerin kontrolünde. / According to a source in Tahrir Al-Sham beigade: #Rima in #Qalamoun is 100% under mujahideen’s control now.


HALEP

Şeyh Neccar cephesinde 3 rejim tankı vuruldu. / 3 regime tanks hit in Sheikh Najjar front.
http://www.youtube.com/watch?v=f5ak7IK-Bks

http://www.youtube.com/watch?v=zxfMXgOsPE0
http://www.youtube.com/watch?v=n6kynvzb_qw
Cepheyi tutan Ceyşul Mücahidiyn savaşçıları / Jaish AL Mujahidin fighter confirms that they are holding the frontline 



Merkez Hapishanesinde 3'dan fazla mahkum kardeşimiz açlıktan hayatını kaybetti. / Moree than 30 detainees died in Aleppo central prison of starvation as not one loaf of bread has reached them for one week.

Rejim dün kent ve kırsalında 12 ayrı mevkiyi bombaladı. Bombalanan yerler sırasıyla Sheikh Khodr, Bustant Al Qasr, Jisr AL Nayrab, Aziza, Sheikh Najjar, Fafin, Maarat AL Artiq, KafrNaha, Khanaser (Sardah, AlNakhla,, ALJadida, Rusm Asker) / In Aleppo and Rif, 12 areas were hit by the arillery shelling, airstrikes The regime shelled : Sheikh Khodr, Bustant Al Qasr, Jisr AL Nayrab, Aziza, Sheikh Najjar, Fafin, Maarat AL Artiq, KafrNaha, Khanaser (Sardah, AlNakhla,, ALJadida, Rusm Asker)


İDLİB

Mücahitler Metis füzesiyle bir Gvozdika'yı vurdu. / Mujahideen destroyed a Gvozdika with Metis missile.
http://www.youtube.com/watch?v=IcGf-IxfiM8   25

Khan Sheikhoon'da rejim tarafından kullanılan misket bombaları ile ilgili video. / Video about the cluster bombs that regime use on Khan Sheikhoon.
http://www.youtube.com/watch?v=xpCKXakW_Iw&list=PLPC0Udeof3T5bEFHsH0ppFZ7l9ueaiDHT

Mücahitler Khan Sheikhoon yakınındaki iki rejim kontrol noktasını ele geçirdi. (Almadrasahm Athafiree ve Kameen Assawadi) / The Islamic Battalions and the Free Syrian Army (FSA) have liberated the checkpoints of Almadrasahm Athafiree and Kameen Assawadi near Khan Sheikhoon city. 


DEYR EZ ZOUR

Mücahitlerin havaalanına saldırıları. / Attacks of mujahideen to airport.
http://www.youtube.com/watch?v=XaVQTQmFxjg
http://www.youtube.com/watch?v=lWjlDWJefzY

Havaalanı sınırında mücahitleri hedef alan şiddetli rejim bombardımanı. /  Fierce shelling target the rebels at the airport fences.
http://www.youtube.com/watch?v=CA5_cEGxgcg#t=31

Al Joura'da bir rejim yarbayı 8 adamıyla beraber öldürüldü. / Regime Lieutenant Colonel of the RG Hamidan AL Arsan and 8 of his men were killed at Al Joura.

Muhaliflerin saldırısı sonucu Havaalanından yükselen dumanlar. / Thick smoke rising from airport after attack of opposition.
http://www.youtube.com/watch?v=FvNhFZzBeAI



DARAA

Mücahitler Sawame kontrol noktasına ilerleyen bir rejim tankını vurdu. (Haberde tank diyor ama videodan anladığım kadarıyla ZPT benzeri bir araç. / Mujahideen hit a regime tank heading to the Sawame checkpoint.
http://www.youtube.com/watch?v=uK77jp8F4K0

Naima'da rejim bombardımanından nasibini alan küçükbaş hayvanlar. / Animals also suffer from regime bombardment in Naima.
http://www.youtube.com/watch?v=p0Cs27IwEQc



ISIS

İddialara göre Nusret Cephesinin ültimatomuna cevap verir gibi ISIS Nusra'nın Haseke komutanı Halid Hudayr'ı şehit etti. / According to claims as if a reply to ultimatom of Nusra, ISIS martyred Hasekeh commander of Nusra Khalid Khodair.

Alınan haberlere göre Rastan yakınlarında muhaliflerle yaşanan çatışmalarda Humus emiri Ebul Qaqa el Tunusi öldürüldü. /  The Leader of ISIS organization in Homs “Abu Al-Qaqa’a Al-Twnesi” was killed during clashes with the FSA in the city of Al-Rastan in the countryside of Homs. 

338pto >

23 February

Kayıt girilecektir...
Updates to be added...


İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
Ahrar as Sham liderlerinden Ebu Halid es Suri ve diğer bazı mücahitler karargahlarını hedef alan bir intihar saldırısı sonucu şehit edildi. / Abo Khaled Al-Soury, leader in Ahrar Al-Sham Movement, and many others of the movement’s fighters were martyred due to suicide explosion that targeted their headquarter.



HAMA

Mücahitler kentin kuzeyinde uluslararası otoyola erişmelerini sağlayacak şekilde birçok köyü ele geçirdi. Daha çok Morek ve Soran arasında ilerleme sağladılar. Burada toplam 6 kontrol noktasını ele geçirdiler, rejimin en önemli topçu taburlarından birini ve burada beş tankı ele geçirdiler. Bu otoyolun kesilmesi rejimin kuzeye olan ikmal yolunun kesilmesi demek oluyor. Bununla Wadi Daif ve Al Hamidiya'nın ikmal yolu kesilmiş oluyor(bu cümlede çeviriden emin değilim). Bu İdlib'de mücahitlere Khan Sheikhoon'u ve Maarat al Nouman'a bağlayan otoyolu  ele geçirmelerinde kolaylık sağlayacak. Haber Masar Press kaynaklı.
http://www.youtube.com/watch?v=SYkVnl4s0mw
Ele geçirilen topçu taburundan görüntüler. / Video from artillery battalion captured
http://www.youtube.com/watch?v=G7QolLgQmAU
Topçu taburunda vurulan bir rejim tankı. / Mujahideen destroyed a tank at the batallion checkpoint

http://www.youtube.com/watch?v=kSPg8qYy8uQ
Al Salam kontrol noktasında vurulan bir rejim tankı. / A tank destroyed at Al Salam checkpoint with a Metis missile

http://www.youtube.com/watch?v=ert-3KK8pbE
http://www.youtube.com/watch?v=RXxxY80Qu2A
Al Faqir kontrol noktasının ele geçirilmesi / Liberation of Al Faqir checkpoint
İdlib tarafında mücahitler yakın zamanda Al Faqir kontrol noktasını ele geçirdiler ki burası kuzeybatıdan Khan Sheikhoon'a ve Kafar Zeita yolunda bulunan Al Sayyad'a olan tek çıkış yolu üzerinde. Akabinde mücahitler Al Salam kontrol noktasına saldırı başlattılar. Wadi Daif' ulaşmak için alınması gereken ve uluslarası otoyolda bulunan Bseeda ve Heish kontrol noktalarında çatışmalar sürüyor.

They have captured many villages that allowed them to reach the int’l road and advanced mostly between Morek and Soran, where they destroyed totally 6 checkpoints, captured one of the most important regime artillery batallion and seized 5 tanks. Capturing that road allows the rebels has cut the regime supply line in the North of Syria, as well specially supply the 18 all axis Khan Sheikhun checkpoints as they cut the Wadi Daif and AL Hamidiya that are also situated on the int’l road. This gives the rebel in Idlib to move freely to capture Khan Sheikhun and the int’l road linking to Maarat Al Numan, according to Masar Press.

Recently they liberated Al Faqir checkpoint that is considered the only exitfrom the North Wes to Khan Shaykhun and Al Sayyad situated on Kafr Zeita road. The rebels have started the siege of Al Salam checkpoint where fierce clashes are happening after the rebells have destroyed most of the checkpoints buildings and destroyed 3 tanks. Ongoing clashes on Bseeda and Heish checkpoints situated on the int’l road to complete the battle to reach Wadi Daif

QUNEITRA
Tal Jabiyah mücahitler tarafından vuruluyor. / South Tal Al Jabiya shelled with rockets and mortars by mujahideen.

DARAA

Mücahitler 61.Tugayı ele geçirmek için kapsamlı bir operasyon başlattı. / The battle to capture the brigade 61 has started and all units that follow the brigade in the southern area of Daraa.
http://www.youtube.com/watch?v=hf6PTsF0z7A
Mücahitler tanklarla saldırıyor / Mujahideen attack with tanks
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=32.914216&lon=36.003034&z=16&m=b&search=brigade%2090

Jasem'de rejim tüm bir aileyi katletti. / Regime attack killed the whole family in Jasem.
http://www.youtube.com/watch?v=wqxVH8aSmU4


ŞAM 

Jisreen'de pişirmek için ot toplayan çocuk. / A child picks weeds to help feed his family in the regime-besieged and bombarded town of Jisreen.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4SC07aqlskU

Rejimin Qalamoun'da Yabroud ve civarı üzerindeki bombardıman ve saldırıları kesilmeksizin yaklaşık iki haftadır sürüyor. / Regime's attack on Yabroud and around continue for about two weeks without interrupting.
http://www.youtube.com/watch?v=wfNM0ZmYo4s
http://www.youtube.com/watch?v=n5tEUnF4ufk

Meliha'da bir rejim kurbanı yavru daha. / Another little regime victim in Meliha.
http://www.youtube.com/watch?v=JhNmcY0QZw4
http://www.youtube.com/watch?v=_5FhRw_oUPs Diğer kurbanlar / Other victims

Douma'da bu küçük bebek rejim kuşatmasına dayanamadı. / Duma,Damascus the baby did not survive ASSadi siege,GENOCIDE besieged baby,angel…Leen Alsaour.
http://www.youtube.com/watch?v=zeyE1VXWYeI

HALEP

Al Melh meydanına sızmaya çalışan rejim askerlerinin cesetleri. / Bodies of regime forces who attempted to inflitrate Al Melh square and the moment when a mortar fell.
http://www.youtube.com/watch?v=MPYyY-5BzeI

Rejim bombardımanı sonrası Mashad. / The Moment of Shelling on Mashhad Neighborhood, Aleppo.
http://www.youtube.com/watch?v=oHilOjm1LeQ

Ensari bölgesinde rejimin füze saldırısının hemen sonrası. / Aftermath of regime missile attack on Ansari.
http://www.youtube.com/watch?v=EmWHapfpViQ#t=12

Adalet Sarayı etrafındaki çatışmalardan görüntüler.Hatırlarsanız mücahitler bu binanın bir kısmını birkaç hafta önce havaya uçurmuştu. / Scenes from clashes around Justice Palace. As you rmember mujahideen detonated a large bomb and brought down some part of this building few weeks ago.
http://www.youtube.com/watch?v=ITPsBW8OnuI#t=72

Endüstriyel Bölgede Ceyşul Mücahidiyn ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. / There is fierce clashes between Jaish al Mujahideen and regime forces in Industrial Area.
http://www.youtube.com/watch?v=ZazKSM91bwk&feature=youtu.be
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.265591&lon=37.252922&z=12&m=b&tag=516 


İDLİB
Türkiye sınırındaki Atme kasabasında bulunan hastane yakınlarında patlayan bombalı araç sebebiyle 10 şehit ve 50'den fazla yaralı var. / Initial reports indicate that ten civilians were killed and more than fifty others injured as a result of car bomb that exploded near a hospital in the village of Atma on the Syrian-Turkish borders.
 http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.310007&lon=36.689014&z=14&m=b&tag=516
http://www.youtube.com/watch?v=spUchE9vyA4

 

HASEKEH

Alınan haberlere göre Tal Barak'a saldıran PKK aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivilleri katlediyor. Bir karıkocayı canlı canlı yaktıkları belirtiliyor. / According to news received PKK attacked Tal Barak and killing civilians including women and children here. The fighters of the Kurdistan Workers’ Party (PKK) have killed seven more citizens in Tal Brakk township in rural Allhasakah, burning alive a man and his wife and extra judicially executing the other five. The PKK fighters killed scores of others earlier today after indiscriminately shelling and invading their township.

24 February

Güncelleme tamam...
Updates finished for 24 th...

Halep-Sakhour: Rejim bombardımanında ayaklarını kaybeden çocuk. / Child lost feet since regime bombardment.



ŞAM

Mücahitler rejimin askeri noktalarını havanla vuruyor. / Mujahideen hit regime points with mortar.
http://www.youtube.com/watch?v=tUPz1altkPs

QALAMOUN: Sahel'deki çatışmalardan görüntüler. / Video from clashes in Sahel.
http://www.youtube.com/watch?v=Wy_HPN-vUHA
http://www.youtube.com/watch?v=sUqKjYnxr0U

Mücahitler rejim noktalarına roket atışı yapıyor. / Mujahideen hit regime positions with rockets
http://www.youtube.com/watch?v=YLuipw59mP4



QUNEYTİRA

Mücahitler Al Barza Taburunu kontrol altına aldı. Burada bir Shilka ve muhtelif silahlar ele geçirildi. Ayrıca mücahitler Yarzan Taburunu da ele geçirdi. / Mujahideen extended their control again over Albarza battalion and gained Shilka vehicle and a machine gun and killed many of Assad soldiers . They sneaked into Yarzan battalion and liberated it.
http://www.youtube.com/watch?v=StENzSS9tHE
http://www.youtube.com/watch?v=3vzHwyC6fJs

Ayrıca mücahitler Ebu Ziab, Khalil ve Badour Taburlarını ve Tal Jabia'nın eteklerini ele geçirdi. / Also mujahideen took control over (Abu Ziab, Khalil, and Badour) companies on the lower slopes of Aljabia hill in Quneitra countryside.
http://www.youtube.com/watch?v=oDZDEZFlyls
Fecrul Islam Tugayı Ebu Ziab Ünitesini ele geçirdi / Fajr Al Islam brigade liberates the Abu Ziab unit 



Mücahitlerin Tal Jabia'daki bir hedefe tanksavar füzesi ile saldırıları ve diğer bir saldırı. / Attacks of mujahideen on a target in Tal Jabia with antitank missile and another attack.
http://www.youtube.com/watch?v=fJk_h54BPAc
http://www.youtube.com/watch?v=jtaGj1dEH38
http://www.youtube.com/watch?v=rchT5GMGoXE
http://www.youtube.com/watch?v=rx6E7twXHyk Havan saldırısı / Mortar attack

Mücahitler rejim hedeflerini tanklarla ve havanla vuruyor. / Mujahideen hit regime targets with tank and  mortar fire.
http://www.youtube.com/watch?v=51LmevRkGC0
http://www.youtube.com/watch?v=64ZOZenOF68

Naseria kasabasındaki rejim hedeflerinin vurulması. / Mujahideen targeted houses of Shabeha in Naseria village
http://www.youtube.com/watch?v=TDT4xrxzCOA

Ebu Ziab taburu etrafındaki çatışmalardan. / From clashes around Abo Ziab battalion.
http://www.youtube.com/watch?v=2R_n5Dpu-Tk
http://www.youtube.com/watch?v=8vwS6nweY-g

Khalel taburu ele geçirildi. / Khalel battalion is liberated.
http://www.youtube.com/watch?v=X7MdhMeX9bc
http://www.youtube.com/watch?v=OdAe7n0fXwQ
http://www.youtube.com/watch?v=R84CAwEFecg
http://www.youtube.com/watch?v=RwKaoMzQtY0
http://www.youtube.com/watch?v=-BNFMxyQYAc
http://www.youtube.com/watch?v=Rwnd_KsZYbw


HALEP

Aziza'da öldürülen rejim askerleri. / Regime soldiers killed in Aziza.




DARAA

Rejimin kent üzerine dünkü varil bombardımanından. / From aerial shelling of regime on the city.
http://www.youtube.com/watch?v=5lKEmA5_yxU
http://www.youtube.com/watch?v=h_ptwpIIBf8

Kent kırsalında 61.Tugayda alınan ganimetler. Mücahitler 61.Tugaya bağlı olan Topçu Birliğini ele geçirdi. / Spoils seized in 61th brigade. Mujahideen liberated artillery battalion belongs to 61.Brigade.
http://www.youtube.com/watch?v=1HOyWh-C_9Q
http://www.youtube.com/watch?v=o3063GrqCAw



Hava Kuvvetleri istihbarat binasının mücahitler tarafından hedef alındıktan sonraki hali. / AF security building on fire after being targeted by mujahideen.
http://www.youtube.com/watch?v=j9ZKOXxNaYg


HUMUS

Telbiseh'teki rejim bombardımanı sonrası 4 çocuk şehit oldu. / Four children were martyred due to shelling in the city.
http://www.youtube.com/watch?v=SXsoBOgO3rw

Qalat al Husn'de rejim bombardımanı kurbanları. Burası yaklaşık 1,5 yıldır rejim kuşatması altında. / Victims of regime aerial bombardment in Qalat al Hosn. This place is under siege about 500 days.
http://www.youtube.com/watch?v=JZ7uPPTDXj4
http://www.youtube.com/watch?v=7e0v3I8KiAA
http://www.youtube.com/watch?v=EnfUC7i_ehU
http://www.youtube.com/watch?v=mB5xwonf6Cs Allahım bunu yapanların cezasını ver 

825p