Facebook

23 Mayıs 2013 Perşembe

TAHMİNİ BİR SENARYO


2013 'ten 2083'e 

* Suriye’de Esed büyük güçlerin kendi aralarında anlaşmasıyla Çin ya da başka bir ülkeye gider.  Suriye’de bir seçimle yeni bir hükümet kurulur ve dengeler yeniden kurulur. 

* Ya da Esed inad eder. Akıbeti kendi ve çevresiyle birlikte yok edilmek olur. Ancak ardından Suriye’de  güçler iktidar için çatışır. Bu çatışmalar sonunda Suriye’de çok kanlı bir diktatörlük kurulur.

*  Türkiye-ABD birlikte ya da sadece Türkiye Suriye’ye müdahale eder. Türkiye ile Suriye birleşir. Ancak bu durum Türkiye’nin bataklığa çekilmesinden başka bir sonuç doğurmaz.

* Maliki Irak’ı kuzey Irak’a, Kerkük’e girer. Çatışmalar başlar. Türkiye Kuzey Irak’taki Kürt ve Türkmenleri korumak için müdahale eder.

* İsrail İran’a vurur. Batılı güçler İran körfezine müdahale eder.

* Türkiye içinde sol ve mezhepçi bir tertip olur. Tertipçiler Rusya’ya yanaşır. Ülkede fiili bir bölünme süreci yaşanır. Tertipçiler Rusya’yı müdahaleye davet eder ve ülkenin bir kısmı silah atmadan işgalcilere teslim olur.

* Rusya kuzey doğudan Türkiye’ye girer. Rusya’nın işgali Ankara’nın doğusuna kadar erişir.  İstanbul Rus işgaline girer. Burada Bizans kurulur. Bu arada üçüncü dünya savaşı da başladığından Rusya Avrupa’da taş üstüne taş bırakmaz.

* Yeni Türkiye Sinop –Mersin hattının batısında üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak yeniden kurulur. Başkent İstanbul’un Anadolu yakasına taşınır.

* Amerika Türkiye’ye kısmi destek sağlar. Ancak bu destek sınırlıdır. O da Rusya’ya karşı Amik ve Dabık - Halep bölgesine kuvvet yığar.

* Savaş içinde ortaya çıkan büyük lider işgalci bütün güçleri süpürmeye başlar.

* Türkiye savaşın başında yediği iç ve dış darbenin etkisiyle toprak kaybetmiş olmasına rağmen savaşın üçüncü ayından itibaren savaş dengesi Türkiye lehine döner. Ruslar Amik ovasında yenilir. Büyük kısmı yok edilir. Doğu Anadolu’da teslim olur.

* İsrail hızla Suriye’yi işgal eder. Hatay’a dayanır ve oradan Türkiye’yi vurur.  Ancak İsrail Türkiye tarafından halledilir.

* Yunanistan batıdan Türkiye’ye saldırır. Ancak savaşın sonucu Yunanistan için hüsran olur. Batı Trakya ve Ege adaları Türkiye’nin eline geçer.

*Üçüncü dünya savaşında Türkiye’ye yardım için gelen yabancı güçlerin bir kısmı bu bölgeden çıkmak istemez. Savaşın kendileri sayesinde kazanıldığını iddia ederek Türkiye’ye haksızlık yaparlar. Çukurova’dan Niğde üzerine yürürler. Mehdi'nin toplanma alanı Konya'dadır. Düşman Ulukışla’da durdurulur. Burada büyük bir savunma savaşı yapılır.  İşgalciler Toros dağlarında bir milyon ölü bırakarak geri çekilir.

* Büyük Lider ileri harekata geçerek İstanbul’u düşmandan geri alır. Balkanları ve İtalya’yı fetheder.  İslam Avrupa’da Tuna ve Ren sınırlarına ulaşır.

***

Bu senaryonun sırasıyla aynen gerçekleşeceğini iddia etmiyoruz. Elimizdeki verilere göre böyle bir senaryoyu tasarladık.

Bazı verilere göre Türkiye ve islam ülkelerinin işgal altına düşmesiyle büyük bir liderin zuhur edeceği onları kovalayacağı, büyük yerler fethedeceği ancak sonra işlerin tersine dönüp batılı güçlerin saldırıya geçeceğini, Mehdi’nin Kudüs bölgesinde sıkışıp kalacağını, kendisine ambargo ve abluka uygulanacağını, nihayet batıda ve Amerika’da değişimler yaşanacağını, tahminen Amerika’da islama destek veren bir devlet kurulacağını, bu devletin gelip Mehdi’ye yardım edeceğini, birlikte hareket edeceklerini, Mehdi’nin ölümünden sonra dünya hakimiyetinin islama girmiş devlet tarafından sağlanacağını, teknolojinin çok ileri gideceğini, insanoğlunun Müslümanlar sayesinde ülker takım yıldızına kadar erişeceğini, kırk yıllık çok zengin ve parlak bir dönemden sonra İslamın yeryüzündeki siyasi egemenliğini kaybedeceğini, kalan Müslümanların gizlilik içinde yaşayacaklarını, nihayet kıyametin kafirlerin başına kopacağını hadis ve gaybi haberlerden anlıyoruz.

Ancak hadis ve gaybi haberleri anlama ve yorumlamada hatalarımız olabilir. Onun için temkinli olmak gerekir.

Gaybi Haberler

0 yorum:

Yorum Gönder