Facebook

21 Mayıs 2013 Salı

İSTANBUL HAKKINDA GAYBİ HABERLER


İsmail Hakkı Altuntaş’ın Mehdi Aleyhisselam isimli eserinde Böcüzade’den yapılan alıntı:

 “O zamanda padişahın nüfuzu İstanbul’dan başka mahallere cari olamayacaktır. Bunun üzerine düşmanlar her taraftan baş göstererek Mehdi-i Al-i Resul zuhur edecek, bütün dünya halkı üzerinde adilane hüküm yürütecek. Kurt ile koyun o zaman yekdiğerine saldırmaksızın beraber gezecek ve ondan sonra kıyamet kopacak derler.

Gitgide hal bu raddeyi bulacak ve  hafazanallah düşmanlar etrafından saracak olursa İstanbul sakinleri o vakit düçar-ı ye’s ve nedamet olacaktır.”   Mehdi Aleyhisselam .. Böcüzade, s-43

İsmail Hakkı Altuntaş’ın Mehdi Aleyhisselam isimli eserinde Böcüzade’den yapılan alıntıda İstanbul’un başında sadece orayı idare eden bir padişah bulunmaktadır. Her taraftan düşmanlar baş gösterdiği bir zamanda Mehdi’nin zuhur edeceği belirtilmektedir.

Bu durumu Nazım Kıbrısi’nin naklettiği 4.Sultan Selim ile ilgili rivayetle bağdaştıracak olursak, bir şekilde hükmü İstanbul’dan başka yerlere geçmeyen bir padişah söz konusudur. Elinde Halifelik emanetleri bulunan bu padişah o emanetleri melhame-i kübra savaşının sonunda Mehdi’ye teslim edecektir. Böylece hilafet Mehdiye geçmiş olacaktır.

Ancak belirsiz olan husus son Osmanlı padişahı olduğu ifade edilen Sultan 4.Selim hangi şartlar altında İstanbul hakimi olacaktır bilinmemektedir.

Nurani gaybi haberlere ve zulmani kehanetlere bakacak olursak:

Nostradamus’un dörtlüklerinde Bizans ibaresi geçmektedir. Eski Bizanslı tarihçi Laonicus Chalcondlyles’e göre Türklerin başına geçen 11. Prens yani 11. Cumhurbaşkanı zamanında İstanbul işgale uğrayacaktır.  Niyazi-i Mısri divanına göre Beni Asfar denilen Ruslar ya da Batılıların istilası zamanında dalaletler – sapkınlıklar zuhur edecektir. Yine Niyazi-i Mısri Divanı’na göre  Osmanlı Devleti hakikat ehlinin ittifakı ile Mehdî’nin zamanında sona erecektir.

Bu işaretleri nazara alarak baktığımızda şöyle bir senaryo mantıklı olabilir: Üçüncü dünya savaşında İstanbul’un işgale uğramasıyla Vatikan benzeri Ekümenik Ortodoks Bizans devleti kurulur. 6 ay işgal sonrasında Mehdi Mekke’de zuhur edip yedi konakta İstanbul’a ulaşır. İstanbul savaşsız tekbirlerle yeniden feth olunur. Hadislere göre İstanbul’un Müslüman hakimi emanetleri Mehdiye teslim edeceğine göre daha önce Osmanlı Sultanlığının ihya edilmiş olması gerekir. Belki de İstanbul’un bir yerinde Bizans, başka bir yerinde padişahlık da söz konusu olabilir. Bu konuda bir açıklık yok.

Tahminen Üçüncü dünya savaşı hengamesinde savaşın başında Türk devleti zor durumlar geçirir. Savaşın dengesi Müslümanlar lehine dönünce Türk-Arap ve Kürt ittifakından oluşan Şam devleti Mekke’den İstanbul’a kadar yerleri düşmandan temizler ve büyük dünya devletinin çekirdeği atılmış olur. 

Gaybi Haberler

0 yorum:

Yorum Gönder