Facebook

19 Kasım 2013 Salı

ENDİŞE

Gaybi Haberler bloğunun konsepti gereği güncel haberlerden uzaklaşıp, İslam aleminin ve Türkiye’nin geleceği üzerine odaklanmak isterken, öyle olaylar oluyor ki yazsan bir türlü yazmasan bir türlü…

Özellikle Türkiye’nin yakın gaybi geleceği ile ilgili islam alimleri ve evliyaullahın keşif ve yorumlarını yayınlamaya ve bunları değerlendirmeye çalışıyoruz.  Geçen aylarda önce Gezi olayları, ardından Mısır’daki askeri darbe bloğumuzda oldukça yoğun biçimde yer almıştı. Mısır’da olanlar aslında Türkiye için planlanan, ancak karşı tarafın başaramadığı bir girişimi sembolize ettiği için heyecanlı şekilde bloğumuzda yer almıştı.

Biz belli bir partiden yana değil, islamdan ve ülkemizden yanayız. Ülkemizdeki mevcut iktidarı da islama olan hizmetlerinden dolayı muhafaza etmek taraftarıyız. 

AKP iktidarı ile Cemaat arasındaki gerilimin ipuçlarını fazlaca ön plana çıkarmadan bundan önce yazmıştık. Aslında cemaatin iktidarla ne suretle olursa olsun bir zıtlaşma içine girmesine taraftar değildik.  Ancak  cemaatin ileri gelenleri olmasa da ileri gidenleri artık cemaati almış ve bize göre olmaması gereken bir noktaya getirip bırakmıştır.

Cemaat dünya üzerinde çatışan iki büyük güçten biri olan İngiltere merkezli Yahudi sermayesi tarafında saf tutmuş durumdadır.  Cemaatin uzun bir süredir bu saf tutuş serüvenini merak edenler Tevfik Diker’in  Kurtlar Medyası: Okyanus Dansı yazısını okuyabilirler.


Bugünlerde Zaman Yazarı İbrahim Öztürk’ün maksadını kat kat aşan tweet’inde belirttiği “güce tapmak” şifresiyle cemaat dünya çapında yürütülen islam karşıtı süreçte kendince hizmet etmek ve ayakta kalmak için büyük dünya baronlarına dayanma ihtiyacını hissetmektedir.  

Onun için hasbelkader islam lehine hizmet eden Erdoğan’ı o güçler adına zayıflatmak, mümkünse devirmek için ellerinden geleni ardına koymamaktadırlar.

Biz belki hala eskiden kalma bir alışkanlıkla, köprülerin altından çok sular aktığının farkında olmadan halen bu anlamsız kavganın olmaması için dua etmekteyiz.  Hala bu kardeşlerin büyük çoğunluğunun niyetlerinin temiz ve kalplerinin hizmetle dolu olduğu düşünüyoruz. 

Cemaatin ileri gelenleri değil ama ileri gidenlerinin tavır ve söylemleri gösteriyor ki; ülkemizde mezhepçi ve sol eğilimli bir ayaklanmanın başaramadığı sonucun, islami kesimlerin desteğiyle başarılabileceği endişesini taşıyoruz. Bu vebal ne dünyada ne de ahirette asla ödenemez. 

İslamı  hariçten gelen  düşmana karşı savaşlar yıkamadı; ama dahili fitnelerin  islama zarar verme ihtimalinden, hatta dışarıda bekleyen haçlı işgalcilerine fırsat sunmasından korkarız. 

0 yorum:

Yorum Gönder