Facebook

11 Kasım 2013 Pazartesi

OBAMA BİZDEN BİRİ Mİ?

Bir süredir İran’da Hasan Ruhani’nin cumhurbaşkanı seçilmesiyle İran ile ABD arasında bir yakınlaşma süreci başladı. İran nükleer çalışmalarını denetime açarak batıyla ilişkilerini restore etmeye çalışıyor. ABD’ nin İran’la bu tür bir yumuşama içine girmesi de ABD ve İsrail başta olmak üzere Yahudi çevrelerince hoş karşılanmıyor.

Bu durum beni Obama’nın ilk döneminde seçildiği zamanlara götürdü. İran basınında Obama’nın babası Müslüman, kendisinin göbek adı Hüseyin olmasından dolayı Obama’nın Hz. Ali’nin sözlerinde yer alan Mehdi’nin habercisi büyük savaşçı olduğu iddiası yayılmıştı.

Bahru’l-enver isimli bir kitapta yer alan ve Hz. Ali’den nakledilen “Kıyametten hemen önce, uzun boylu siyah bir adam batıda iktidarı ele geçirecek. Dünyanın en büyük ordusuna komuta edecek. Üçüncü İmam’dan  (Hz. Hüseyin) işaretler taşıyacak. Şiiler onun bizden olduğuna şüphe etmesin” sözü ortaya atılmıştı.

Ayrıca Obama kelimesi, hecelenmiş haliyle O-BA-MA farsça “o bizimle beraber” anlamına geliyor.

Buraya kadar iyi de bundan sonra Enver Baytan’ın geleceğin Tarihi isimli kitabında yer alan “İran’ın yedi gece, sekiz gün yıldırımlarla vurulacağı”,   “Rey şehrinin yıkılacağı”na dair hadisler ile evliyaullahın İran’ın körfeze müdahalesi üzerine batılı orduların İran’a saldıracağı şeklindeki gaybi haberlerini nasıl değerlendirebiliriz?

Belki ABD’nin İran’la yakınlaşmasını uygun görmeyen güç odakları bu gidişatı değiştirmek için bir oldu bitti tezgahlayabilir. Bazı keşif ehli zatlar İran’a batılı müdahalesinin ardından Türkiye’de iç savaş çıkacağını haber vermişler. Demek ki İran’a batılı müdahalesi Türkiye içinde tavır alma konusunda büyük bir kargaşa yaratacaktır.  Hz. Ali’nin sözlerinde Mehdi’nin Türklerin içindeki o büyük kaynamanın ardından zuhur edeceği ifade edilmektedir. 

0 yorum:

Yorum Gönder