Facebook

14 Kasım 2013 Perşembe

ERDOĞAN’IN CUMHURBAŞKANI OLMASI HERKESİN İŞİNE GELECEK

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması Amerikanın, Akpartinin yada muhalefetin işine gelecek. Bu görüşü 27 Ekim 2013 tarihli yazısında Hürriyet’ten Tolga Tanış dile getirmiş. Özetliyelim…

Birçoklarına göre Erdoğan kararlarında rasyonel olmaktan uzaklaşıyor. Erdoğan kendisine ulaşılması ve uzlaşılması zor biri. Bu nedenle Erdoğan’dan kurtulmanın en iyi yolu onu sembolik bir makam olan Cumhurbaşkanlığına getirmek.

Türk-Amerikan ilişkilerinde birçok konuda fikir ayrılıkları var. İç muhalefet açısından Erdoğan hiç yenilmemiş siyasi bir figürdür. İş adamları açısından da kendisi ulaşılması ve uzlaşılması güç biri... Akparti içinde bile Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasıyla Erdoğan kadar güçlü olmayan birisinin yönlendirilmesi daha kolay olacak.  Sarıgül ekibi İstanbul'u kaybetse bile CHP'nin başına geçecek.. Yani herkes için süper sonuçlar doğuracak. 

Bunun için İstanbul’un bir kez daha AKP tarafından kazanılması şart.  Böylece Erdoğan sorunsuz şekilde Cumhurbaşkanlığına uzanacak.

Bu yüzden Amerika’dan Türkiye’ye, iktidar partisinden muhalefete kadar herkes Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olup sembolik bir makama taşınmasını bekliyor.

Yazıyı merak eden kaynağından okusun.

0 yorum:

Yorum Gönder