Facebook

18 Haziran 2013 Salı

DEVLETİN 700 YIL ÖMRÜ

Nakşibendi büyüklerinden Ali Baydin dedemiz (hazretleri demek bize tuhaf geldiği için ona dedemiz diyoruz) kendileri Romanya Tatarlarındandır. Kendisine bir gün rüyasında “buraları düşman çizmesi altında çiğnenecek. Kalk git” denildiği için memleketini terk etmiş ve İstanbul’a gelmiştir. Bilahere Suriyeye gidip orada kalmıştır. Hatay’ın Türkiye’ye katılmasında hizmetleri olmuş ve Fransızlar ile mücadele etmiştir. Daha sonra Manisa’da iskan edilmiş ve hayatının kalan kısmını burada geçirmiştir. 106 yaşında vefat etmiştir. Kendisini Manisa ovasının Menemen boğazından Demirköprü barajına kadar olan kısmından sorumlu bölgesel bir kutup olarak bilmekteyiz. Allah rahmet eylesin.

Ali Baydin dedemizin naklettiğine göre Allah Türk milletine 700 yıl hakimiyet vermiş, ancak Osmanlı devleti 600 yıl yaşamıştır. Bu nedenle Türk devletinin daha 100 yıl hakimiyeti olduğunu ifade etmiştir. Bu hakikatin kaynağı Muhyiddin-i Arabi’nin eserleri imiş.

Şimdi bu 100 yıl tabirini acaba Türkiye Cumhuriyetinin ömrü olarak mı yoksa başka bir suretle mi yorumlamalıyız, bilemiyorum. Eğer sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin ömrü ise o zaman artı eksi 2023 yılı ya da ona yakın tarihler olur. Yoksa bu hakikatin başka bir sureti mi var onu zaman gösterecektir.

Burada aklıma şöyle bir şey geliyor: Mehdi’nin hilafet emanetlerini İstanbul Emirinin elinden alması sanki devletin de Mehdi’nin eline devrolunacağını düşündürüyor. 

Gaybi Haberler

0 yorum:

Yorum Gönder