Facebook

12 Haziran 2013 Çarşamba

Londra ve Rusya'nın direnişi

Cemil ERTEM Star gazetesindeki 12 Mayıs 2013 tarihli “Londra ve Moskova (neden) direniyor” başlıklı makalesinde Türkiye’nin ekonomik göstergeleri ve ulaşım sektöründeki gelişmelerin birilerini endişelendirdiğini yazıyor.

Makale’den ilginç cümleler:  “Türkiye’nin batısı ile doğusu, İpek Yolundan beri ilk defa böylesine buluşuyor.”  “kendi çıkarları için Türkiye’nin doğusunu ulaşılmaz kılanlar şimdi bu avantajlarını yitiriyorlar.”

Makalede Kuzey Irak’taki 45 milyar varillik petrol rezervi ile 3.2 trilyon metreküp doğal gaz enerji hattı Türkiye üzerinden pazarlara ulaştırılacak, ayrıca Bakü-Hazar enerji hatlarıyla birleşip dünya pazarlarına ulaştırılacak olmasının önemi vurgulanıyor.

Türkiye’deki barış sürecinden, Türkiye’nin doğuya doğru büyümesinden ve enerji hatlarının Türkiye’den geçecek olmasından kimlerin rahatsız olduğu sorusuna örnek verilmiş.  İngiliz petrol devi BP’nin Rus petrol şirketi Rossneft ile ortaklık ilişkileri anlatılmış. Britanya’nın Rusya ile böyle bir ortaklık kurarak yalnız Rus coğrafyasında değil, Hazar ve Ortadoğu coğrafyasında da yeniden sömürgecilik dönemlerine dönmek istediği ifade edilmiş. Britanya ile Rusya arasındaki bu alışveriş sayesinde Türkiye gibi sorun olacak ülkelerle uğraşarak enerjideki tekelini yitirmesini engelleyebileceği umulmaktadır.

Makalede Rosnet-BP ortaklığın en büyük korkusunun  Türkiye’nin K.Irak ve Azerbaycan petrol ve doğal gazını Güney gaz koridoru gibi projelerle denetlemeye başlaması ve BP-Rossneft-Gazprom tekelini kırmaya başlaması olduğu belirtilmiş. Bu durumun yalnızca Britanya ve Rusya için değil, Gazprom’a ortak olan Almanya içinde kabus olduğu belirtilmiş.

İşte Gezi olaylarına İngiliz basınının atlaması ve yeniçeriler tarafından boğdurulan 3. Selim resmine Erdoğan’ın resmini montajlayarak  yayınlayıp, Rus oligarklarıyla beraber Londra’nın Erdoğan’ı ve Türkiye’yi tehdit  etmesinin altında yatan asıl neden budur.

Bu makale İngiliz destekli Rusya’nın eğer Türkiye’ye saldıracaksa bunun nedenini açıkça göstermektedir. Zira Abdullah Dağistani’nin gaybi haberinde Türkiye’ye önce sınır komşusu bir ülke tarafından tecavüz olacak, bunun ardından Rusya istila edecek. Kendilerince Türkiye’nin başını yılan küçükken ezmeye çalışacaklar.

Türkiye’ye sınır komşusu Suriye tarafından ardarda bir çok tecavüzler vukubuluyor. Bunlardan en çok ses getireni Reyhanlı saldırısı oldu. Bugün de Ergün Diler makalesinde Suriye’den giren üniformalı 100 kişilik bir grubun imha edildiğini yazdı. Yani hedef Türkiye Suriye’ye girsin ve bataklığa çekilsin. 

Halbuki Türkiye öfkeyle değil, akılla hareket ediyor.

Gaybi Haberler


0 yorum:

Yorum Gönder