Facebook

4 Haziran 2013 Salı

GEZİ'NİN ARDINDAN MEDYA ÖZETİ - 4 Haziran 2013 Salı


Meydanda yabancı var

Gezi Parkı için başlatılan gösterilerin yabancı parmağı ile provokasyona dönüştüğü istihbarat raporlarına yansıdı. Göstericilerin içine sızarak kalabalıkları şiddete yönlendirenleri tek tek tespit eden emniyet birimleri, olayların Türkiye geneline sıçramasında bin kadar provokatörün görev aldığını belirledi. Listede yabancı ajanlar da var.
…………….
Hedef Mirac gecesi sokak savaşı

Yasadışı grupların yarınki Mirac gecesinde de sokakları ateşe vermeye hazırlandığı tespit edildi. İstihbarat birimlerinin elde ettiği bilgilere göre eylemciler, akşam ibadet için camilere giden vatandaşları tahrik etmeye çalışacak.
……………
Ajanslar eyleme sponsor

Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve provokasyona dönüşen eylemlerin koordinasyonunu sosyal medya ve reklam ajansları üstlendi. Ajansların, eylemcileri yönlendirmesi için twitter fenomenlerine para teklif ettiği iddia edildi
………………….
Bahçeli: Dibi görünmeyen kuyudan su içmeyiz

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli "Biz, dibi görünmeyen kuyulardan su içmeyiz. Türkiye'yi küçük düşürecek hiçbir eylemin içinde olmayız. Bizim için AKP'nin devrileceği tek yer sandıktır" dedi.
…………………
Kılıçdaroğlu: Eylemlere katılmayın

Cumhurbaşkanı Gül ile görüşen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partinin il başkanlarına 'Gezi eylemlerine katılmayın. Parti teşkilatlarından kimseyi meydanlarda görmek istemiyorum' talimatı verdi.
…………………….
Gösterici ile provokatör nasıl ayırt edilir?

Mersin'de Gezi Parkı eylemlerinde yaşanan bir olay adeta örnek niteliğinde. Provokatörlerin gerilimi tırmandığı olaylarda emniyet müdürü, göstericilerden bu marjinal gruplardan ayrılmalarını istedi.
…………………….
Çarşı grubu seslendi...

Gezi Parkı eylemlerinde yalnız sokakta değil sosyal medyada da öne çıkan dünyanın en ünlü taraftar gruplarından Çarşı, resmi internet sitesinden Beşiktaşlılar'a seslendi...
Çarşı Grubu bugün Emniyet'le toplantı yaptı. Polisin, kitleyi sakinleştirmesi için ricada bulunduğu Çarşı, aslında birkaç gündür sosyal medyada çevreye zarar verilmemesi ve şiddete başvurulmaması yönünde çağrı mesajları yayınlıyordu. Çarşı'nın olayların Gezi Parkı'nın yeşil alan olarak kalması boyutundan çıktığını düşündüğü ve bir süre önce başlayan barış sürecini de sekteye uğratacağından endişelendiği öğrenildi. Çarşı, bu akşam, internet sitesinden yayınladığı açıklamada Beşiktaş taraftarlarına seslendi...
………………..
Vazife çıkardılar

TÜSİAD'ın eylemleri destekleyen açıklamasının ardından KESK ve DİSK grev kararı aldı. Medya ise dünyada borsaların gerilediği gün BİST'teki düşüşü eylemlere bağladı. Reklamcılar Derneği firmalara 'ilanları kesin' çağrısı yaptı.
………………..
Sosyal medya'da yalan üretimi...

Taksim'de başlayan olaylarla ilgili Sosyal Medyada gerçeği yansıtmayan çok sayıda bilgi ve fotoğraf kamuoyuyla paylaşıldı. Bu çalışmaların özel bir çaba ile yapıldığı da yine sosyal medya üzerinden itiraf edildi.
…………………
Eylemcilerden 'eve dönüyoruz' çağrısı

Gezi Parkı'ndaki eylemciler, provokatörlerin devreye girip terör estirmeleri üzerine ortak açıklama yaptılar. Eylemciler arkadaşlarına, "Provokatörler devreye girdi eylem amacından saptı eve dönüyoruz" çağrısı yaptı.
………………..
El oyunu

Gezi Parkı eylemi olarak başlayan ve illegal gruplarla sokak anarşisine dönüşen gösteriler, piyasada tedirginliğe yol açtı. Yabancı satışıyla borsa düştü, döviz yükseldi.
Taksim Gezi Parkı için başlatılan oturma eylemi, hafta sonu sokak anarşisi haline geldi. Kaos ortamı piyasaları tedirgin edince, borsada dün Ağustos 2011'den bu yana görülen en keskin düşüş yaşandı.
...........................
İngilizlerin Abdullah Gül hesabı
Türkiye'de protesto gösterilerinin başladığı ilk günden beri provokatif yayınlar yapan İngiltere Devlet Yayın Kuruluşu BBC, olaylardan dolayı Başbakan Erdoğan’ın zayıfladığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ise güçlendiğini iddia etti. BBC, İngilizlerin Abdullah Gül hesabını açık etti.


0 yorum:

Yorum Gönder