Facebook

25 Ağustos 2013 Pazar

KİMYASAL SALDIRI BÖYLE GERÇEKLEŞTİ

Suriye'de 1360 kişinin can verdiği kimyasal saldırı, Şamlıların piknik yaptıkları ve Esed'in sarayının da bulunduğu Kasiyun dağından yapıldı. Guta'ya Cumhuriyet Muhafızları'nın konuşlandığı dağdan 'sarin gazı' yüklü 20'ye yakın füze ateşlendi.

Suriye'nin başkenti Şam'ın banliyölerine 20 Ağustos gecesi düzenlenen, kadın-çocuk 1360 sivilin hayatını kaybettiği korkunç kimyasal saldırının Suriye 'lideri' Beşşar Esed'in sarayının yer aldığı Kasiyun dağından yapıldığı öğrenildi. Suriye saatiyle gece saat 03:00'da başkent Şam'ın yoksul semtlerinin bulunduğu Gota bölgesindeki insanları uykusunda yakalayan kimyasal silahların, Esed'e bağlı Cumhuriyet Muhafızları ve Zırhlı Tümen Birlikleri tarafından 20'ye yakın füze başlığına konularak ateşlendiği belirtildi. Kasiyun dağından sivillerin bulunduğu mahallelere düşen füzeler ve bunların yaydığı kimyasallar, evlerinin bodrum katına kaçan insanların ve yataklarında uyuyan masum sivillerin bir kaç dakika içinde ölümüne yol açtı.

'YERYÜZÜNE İLK AKITILAN KAN'

Katliam füzelerinin ateşlendiği Kasiyun dağında Hz. Habil'in mezarı bulunuyor. Hz. Adem'in çocukları olan Kabil, kardeşi Habil'i öldürerek insanlık tarihinin ilk cinayetini işledi. Bu dağın taşıdığı anlamdan ötürü Hristiyanlar ve bazı doğu halkları Şam'a, 'yeryüzünde ilk akıtılan kan' anlamına gelen 'Dımaşk' diyorlar. Kasiyun dağı aynı zamanda Suriyelilerin piknik ve gezi alanı olarak da rağbet ettiği bir yer olarak biliniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder