Facebook

18 Ağustos 2013 Pazar

MISIR'DA KİRLİ İŞBİRLİĞİ

Mısır'ın en zengin işadamı Kıpti Hristiyan Naqib Sawiris'in, Yahudi lobisiyle ortaklık yapıp Mursi karşıtı kampanya başlattığı ortaya çıktı.

Toyota, General Motors, Suzuki, Shell ve Ülker gibi dünya devlerinin darbenin meydana getirdiği siyasi ve ekonomik istikrarsızlık nedeniyle fabrika üretimlerini durdurduğu Mısır'da borsanın amiral gemisi sayılan Orascom hisseleri aracılığıyla spekülasyon yapıldığı belirtiliyor. Spekülasyonu yapanların ülkenin demokratik seçimleriyle iktidara gelen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin devrilmesi halinde Mısır'a istikrar geleceği tezini işlemeyi amaçladıkları dile getiriliyor.

Mursi'nin iktidardan düşmesi için en çok çalışan kişilerin başında ise Kıpti asıllı işadamı Naquib Sawiris geliyor. Mısır'ın en zengin ikinci, Forbes listesine göre de dünyanın en zengin 347. kişisi olan Orascom Telecom'un patronu Sawiris aynı zamanda Özgür Mısırlılar Partisinin kurucusu ve ON-TV, Mısr Al Yevm, Egypt Independent gibi Mursi karşıtı yayınlara öncülük eden medya grubunun patronu olmasıyla dikkat çekiyor. 19.08.2013

0 yorum:

Yorum Gönder