Facebook

6 Eylül 2013 Cuma

ODTÜ’DE BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERE BASKI VE TACİZ


Aydınlık gazetesi “Dikkat cemaat var” başlığıyla hedef gösterdi, ODTÜ’de başörtülü öğrenciler taciz edildi. ODTÜ’de kendilerini ilerici diye tanımlayan grup stand açarak propagandalarını yaparken,  kendi çalışmalarını tanıtmak isteyen başörtülü bir gruba ise “ODTÜ’de cemaat istemiyoruz” sloganlarıyla müdahale edildi.

Yaptıkları anti demokratik davranışla yetinmeyip bunu büyük bir gururla sosyal medyada da duyuran ODTÜ öğrencileri, Twitter’da “ODTÜ Öğrencileri” adlı hesaptan başörtülü öğrencileri nasıl kovduklarını anlattılar.


Twitter’da  “yobazlar bizim çocuklarımızdan uzak dursun” mesajına karşılık “Yobazlık tam da bir grubu siyasi düşüncelerinden ötürü zor kullanarak dışlamayı tanımlıyor” mesajıyla cevap verildi.

Buna benzer bir durum Gezi olaylarında yaşanmış ve başörtülü bir anne Gezi'deki bazı göstericiler tarafından taciz edilmişti.

Bu durum bir kısım evliyaullahın “Türkiye’nin bazı yerlerinde Müslümanlar sakallarından sürüklenecekler” şeklinde haber verdiği gelecek  yakın bir dönemde dine ve dindarlara baskı uygulayacak grupların kimler olabileceği konusunda ipucu verdi. 

0 yorum:

Yorum Gönder