Facebook

11 Eylül 2013 Çarşamba

SİLAH SEVKİYATI SURİYE İÇ SAVAŞINI KÖRÜKLEYECEK

İKİ HABER, BİR YORUM

Haber: 1

Kimyasallara karşılık MIG 29

Rusya lideri Putin ile Esed'in kimyasalların teslimi konusunda gizlice anlaştıkları ortaya çıktı. Moskova, kimyasal silahlara karşılık Şam'a daha fazla silah, MIG-29 savaş uçağı ve askeri mühimmat sözü vermiş.

Haber: 2

ABD'nin Suriye'deki muhalif güçlere "öldürücü silah" yardımında bulunmaya başladığı ileri sürüldü.

Washington Post'un Beyaz Saray yetkilileri ile Suriyeli muhaliflere dayandırdığı haberinde, Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) Suriye'deki muhalif güçlere "öldürücü silah" sevkiyatına başladığı belirtildi. Yardımın son iki hafta içinde muhalif güçlere ulaştırılmaya başlandığı belirtilen haberde, desteğin zamanlamasına vurgu yapıldı.

Yorum:

Maksat Suriye’de akan kan durmasın. Taraflar birbirine daha güçlü silahlar ile daha fazla zayiat verdirsin. Suriye’de sükûnet sağlanmasın. İsrail her zaman kârlı çıksın. İsrail’in düşmanları birbirini yesin.  Suriye kaç parçaya bölünürse o kadar iyi…  Müslümanlar arası savaş her zaman iyidir. Fitnenin biri sönmeden diğeri başlasın. Müslümanlar belini doğrultamasın…. !!??

Kanada bizim için İsrail’in güvenliği önemlidir demişti. Rusya kimyasal silahlara karşılık Suriye’ye daha fazla silah veriyor. ABD ise kimyasal silahların geri verilmesi söz konusu olunca müdahaleden vazgeçiyor. Zira onun için de önemli olan akan kanın durdurulması değil, İsrail’in güvenliğidir. Bu arada her hangi bir müdahalede Türkiye’nin kendi güvenliği için Kuzey Suriye’yi kontrol altına alıp, Kürtlerin Kuzey Suriye’ye hakim olmasını önleme ihtimali ABD’yi müdahaleden vazgeçiriyor. 

ABD müdahale için Yunanistan’dan yardım istiyor, çünkü mümkünse Türkiye’nin müdahaleye katılmasını istemiyor. Türkiye yüzbinlerce mülteci alsın, ama sorunun çözümünden uzak dursun. Öyle ya, bizim Suriye ile ne işimiz var.  Bir TV ekranına yazmış. Türkiye-Suriye kardeştir. Elbette kardeşiz. Bu kardeşlik oradaki fitnenin durdurulmasına aktif olarak katılmayı ve işi tamamen batının insafına bırakmamayı gerektiriyor. Şu anda bütün dünyada Türkiye’nin inisiyatif almasını engelleme ve güçlenmesini önleme politikası yürütülüyor.  


 


0 yorum:

Yorum Gönder