Facebook

11 Eylül 2013 Çarşamba

RİSALE-İ NUR’A GÖRE İSA’NIN GELİŞİ VE HRİSTİYANLIĞIN İSLAMİYETE TABİ OLMASI



Sahih hadis rivayetlerine göre Hz. İsa AS gelecek ve islam şeriatını uygulayacak, Deccalı öldürecek.

Hristiyanlık ya sona erecek ya da saflaşıp islamiyete karşı silah kullanmayı terk edecektir. Hristiyanlık birkaç defa yırtıldı. Protestanlığa geldi. Protestanlık da yırtıldı, tevhide yaklaştı. Tekrar yırtılmaya hazırlanıyor. Ya sona erip sönecek veya Hristiyanlığın esaslarını içeren islami gerçekleri karşısında görüp teslim olacaktır.  İşte peygamberimiz bu büyük sırra “Hz. İsa inecek, ümmetimden olacak, şeriatımı uygulayacaktır” deyip işaret etmiştir.

Ahirzamanda dinsizliğin iki akımı güçlenecek.

Birinci akım: Süfyan namında müthiş bir kişi Peygamberimizin nübüvvetini inkar edecek,  münafıkların başına geçip islam şeriatını bozmaya çalışacaktır. Ona karşı Peygamberimizin    Al-i beytinden Muhammed Mehdi isminde nurani bir zat, o Süfyanın oluşturduğu münafık akımı öldürüp dağıtacaktır.

İkinci akım: Tabiatçılık ve maddecilik felsefesinden doğan bir akım ahirzamanda yayılarak güçlenip Allahın varlığını inkar edecek dereceye gelir. Spiritizma ve manyetizmaya dayalı müthiş harikalar gösteren Deccal onların başına geçer. Deccal cebbarane olan hükümetini bir nevi tanrılık olarak düşünüp kendini tanrı ilan eder.  Deccalın tanrılık akımının çok güçlü göründüğü bir zamanda gerçek İsevilik dini ortaya çıkacak. Şimdiki Hristiyanlık dini o gerçek karşısında saflaşacak, hurafe ve tahriflerden sıyrılacak, islami gerçekler ile birleşecek, manen hristiyanlık bir nevi islamiyete dönüşecektir.  İsevilik Kur’ana uyacaktır. Hak din olan islamiyet bu katılım sonucu büyük bir güce erişecektir.

Dinsizlik akımına karşı ayrı ayrı iken mağlup olan İsevilik ve İslamiyet birleşme sonucu dinsizlik akımına galip gelecek durumuna gelince İsa AS o hak din akımının başına geçeceğini Peygamberimiz haber vermiş. Böylece İsa peygamberin dini hüsn-i hatime ile son bulacaktır.

Hz. İsa AS geldiği vakit herkes onu tanımayacak, Onun yakınındakiler iman nuru ile onu tanır, yoksa açıkça herkes onu tanımayacaktır.

Deccalın bir yalancı cenneti vardır, kendine tabi olanları oraya koyar, Deccalın bir de yalancı cehennemi vardır, kendine tabi olmayanları oraya atar. Deccal öncelikle bir insandır. Zorba ve baskıcı olan egemenliğine tanrılık yakıştırması yapar. Oluşturduğu dinsizlik akımı pek büyüktür.

“Deccal dünyayı zapteder” yani “mutlak çoğunluk ona taraftar olur”

Deccalın yalancı cenneti uygarlığın onun zamanında eriştiği çekici hevesli oyunlar ve fantezi şeylerdir.  Onun zamanında ulaşım ve iletişim çok gelişir. Ulaşım ve iletişimin çok gelişmesi dünyaya tabi olanlar için yalancı bir cennet sunar. Dindar müslümanlara ise esaret ve sefalet altında cehennem gibi bir hayat getirir.

Hz. İsa AS’nın Deccal’la mücadelesi zamanında Hz. İsa AS onu öldüreceği vakit, on arşın yukarı atlayıp sonra kılıncı onun dizine yetiştirebilir denmiştir. Yani İsa!nın ve Deccalın güçlerinin büyüklüğü böyle kıyas edilmiştir.  Deccalın gücü İsa’nın gücüne kıyasla on kat – yirmi kat fazla görünecek.

İslamiyete dönüşmüş İsevi dinini esas tutan İsevi ruhanilerin topluluğu ve onlara karşı dinsizliği yaymaya başlayan  topluluk çatışacak. Bunların güç kıyaslaması bir minare yüksekliğindeki bir insan ile normal bir insanın kıyası olacak.

Resmî ilânıyla, “Allah’a dayanarak dinsizliği kaldıracağım, İslâmiyeti ve İslâmları koruyacağım” diyen bir hükûmet,  diğer devlet ve onun müttefiklerine galibâne, öldürücü darbe vuracak. 

Yeryüzünde çarpışan, mücadele eden akımlardan birisi İslamiyete ve müslümanlara taraftar olacak.  İslam lehine hizmet edecek.

Ahirzamanda Hz. İsâ’nın AS gerçek  dini hükmedecek ve  İslâmiyetle omuz omuza gelecek.

İslam alemi tam uyanacak, Yeni Dünya denilen Amerika hristiyanlığın gerçek dinini hareket prensibi edinecek, İslam Alemi ile ittifak edecek, İncil Kur’anla birleşip tabi olacak… Böylece gelecek o iki dehşetli cereyana, Deccal ve Süfyan akımlarına dayanıp galip gelecek.

Amerika Risale-i Nur’u arayacak. Bazı misyonerler ve İsa dininin gerçek ruhanileri Risale-i Nur dairesine girecek.

Ahirzamanda Hz. İsa AS, Deccalı öldürdükten sonra insanların  çoğunluğu hak dine girerler. Ancak insanlar genellikle imana geldikten sonra genel olarak küfre girerler. Yer yüzünde Allah Allah diyenler kalmadığı zaman kıyamet kopar.


İseviliğin gerçek dini ortaya çıkınca ve islamiyete dönüşmesiyle dünyada büyük çoğunluğa nurunu yayar. Fakat kıyamet kopmaya yakın bir zamanda tekrar bir dinsizlik akımı baş gösterir. Galip gelir. Dinsizlerin baskı ve zulmü yüzünden dünyada müslümanlardan önemli bir topluluk Allah Allah diyemez duruma gelir.  Müslümanlar ibadetlerini gizlemek zorunda kalır.  Azınlıkta kalan ve mağlup duruma düşen müslümanlar kıyamete kadar kalır. Yalnız kıyametin kopacağı anda kıyametin dehşetlerini görmemek için müminlerin ruhu daha önce alınır. Kıyamet kafirlerin başına patlar.

0 yorum:

Yorum Gönder